Rob Scholte houdt veiling weer tegen

Datum:
 • vrijdag 8 januari 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 • DEN HELDER

  Het is kunstenaar Rob Scholte opnieuw gelukt om de veiling van zijn kunstcollectie door de gemeente Den Helder tegen te houden. 

  Delano Weltevreden  8-1-2021

  Hij mag tot 5 februari zelf proberen om met kopers op de proppen te komen. Dat heeft rechter Leendert Saarloos donderdag bepaald. De gemeente Den Helder wilde op 21 januari via veilingbedrijf BVA beginnen met het verkopen van de achtduizend stukken tellende collectie. De gemeente eist van de kunstenaar zo’n 550.000 euro. Onder meer voor de ontruiming van het Rob Scholte Museum begin 2018 en de opslag van de in beslag genomen kunstcollectie. 

  Scholte kwam niet met het geld over de brug en de gemeente besloot de collectie te veilen. Rechter Saarloos stak daar op 7 oktober een stokje voor. Friedberg & Mahn, het advocatenkantoor dat Scholte toen vertegenwoordigde, mocht het eerst proberen. Het kantoor heeft namelijk ook beslag gelegd op de kunstcollectie omdat Scholte zijn rekeningen niet kon betalen. De rekening is inmiddels opgelopen tot een bedrag van 375.000 euro. 

  Scholte is inmiddels gebrouilleerd met Friedberg & Mahn. De gemeente was daarom weer aan zet. De voorgenomen verkoop op 21 januari mag echter niet doorgaan. 

  Een deskundige heeft de collectie getaxeerd op 350.000 euro. Scholte zegt dat de collectie een veelvoud waard is en dat hij kopers heeft die veel meer willen betalen. De kunstenaar mag van de rechter proberen om meer uit de verkoop te halen. Kopers moeten per kunstwerk minimaal de getaxeerde waarde betalen.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten