Nepval kabinet

Datum:
 • zondag 17 januari 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • De val van Rutte III is nep, voor de bühne, een pure strategische zet!


  16-01-2021 

  Immers een demissionair kabinet kan niet nogmaals vallen, de regeerakkoorden zijn grotendeels uitgevoerd en de 4 partijen zijn verlost van een roestvrijstalen korset van tegenstrijdige afspraken. Tegenstrijdig met diverse eigen partijstandpunten en kiezersbeloften van vier jaar geleden.

  Nu heeft Rutte zijn handen enkele maanden vrij om te shoppen bij bijvoorbeeld de PVV, om zich ter rechterzijde te profileren i.v.m. de verkiezingen van 17 maart a.s.

  Mensen die al zwaarwegende vraagtekens plaatsten bij een groot aantal ridicule corona-maatregelen, kunnen nu zeker hun borst natmaken. De PVV is voor veel strengere regels en 50+ zal voor de kwetsbare oudjes ook drastische maatregelen steunen. Als nu maar niet gaat blijken dat hele oude en verzwakte ouderen alsnog sterven, maar nu aan de gevolgen van bijwerkingen van de mRNA-spuiten. Samen met die twee hebben VVD en CDA een meerderheid, in de senaat bij lange niet!

  Is dit nou de oplossing richting betere tijden? Nee, het zal zeker niet beter gaan. Door de val zal de demissionaire staat van dit kabinet met 2 maanden worden verlengd. Gezien de verdere versnippering en het elkaar uitsluiten, zal het een ongelofelijke klus worden om partijen zover te krijgen na 17maart bij het illustere duo VVD/CDA aan te schuiven. En dan krijgen we Rutte 4.0 en gaat het nog rigider door waar het gebleven was, wellicht met een iets ruimere meerderheid. Dan zijn er wel 5 of 6 partijen nodig voor een Tweede Kamermeerderheid.

  De PvdA is panisch na deelname over 4 jaar nog eens gehalveerd te worden. GL is klaar voor regeringsdeelname, snakt naar macht, maar of de achterban wel in dienst van zo’n stevig rechts blok wil functioneren, is nog maar de vraag. Ook het FvD is niet happig, neemt slechts 2 senatoren mee en is alleen al daarom onaantrekkelijk. SP zal de VVD wel weer uitsluiten, waardoor zij zichzelf buitenspel zetten. De PvdD is verdeeld en met de SGP haal je wellicht de verplichte zondagsrust het kabinet in. De CU zit op een instabiel vinkentouw. Geen van alle andere partijtjes heeft senatoren om een mogelijke combinatie aan een meerderheid in de Senaat de helpen. D66 draait zich wellicht weer een nieuw kabinet in, echter samen met VVD, CDA en GL hebben ze voor een meerderheid in de Tweede Kamer een 5e partij nodig. Gezien de zetelverdeling in de senaat zijn er minimaal 8 partijen nodig. Winnen we weer eens van de Belgen die nu een zevenpartijenregering heeft, na ruim een jaar onderhandelen. Dan zal het kiezersbedriegende kwartetten een onmogelijke klus worden. Misschien blijft Rutte III demissionair tot na de eerstkomende Provinciale verkiezingen op 20 maart 2023.

  Dus is er maar 1 oplossing: Het AS-systeem (alternatiefstaatsbestel.nl) invoeren. Dan spreken we over echte democratie, over de best mogelijke vaklieden als bewindspersonen en over volledige transparantie, omdat achterkamertjes gesloten blijven. Referenda zijn ingebouwd en we zijn verlost van partijpolitieke benoemingen. Een zegen voor Nederland, maar ook, bij invoering daar, de redding van België, want dan kunnen kabinetten niet meer vallen.

  Alternatiefstaatsbestel.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten