Microsoft – Big Tech – Rockefeller coalitie ontwikkelt wereldwijd verplicht Covid paspoort

Datum:
 • zaterdag 16 januari 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Mensen zonder vaccinpaspoort dreigen compleet van samenleving te worden uitgesloten

  ——————————————————————————————————————


  15-1-2020


  De oprichting van het gevreesde systeem van ‘Het Beest’ is in 2021 in een nog hogere versnelling gezet. Een coalitie van Big Tech bedrijven, waaronder Microsoft, werkt aan een door de Rockefellers gefinancierd wereldwijd Covid paspoort, dat voor iedereen die wil reizen, werken, leren en van medische en maatschappelijke voorzieningen gebruik wil maken, verplicht zal worden gesteld.

  De groep noemt zichzelf het Vaccination Credential Initiative (VCI), en omvat naast Microsoft, Oracle en Salesforce ook de Amerikaanse zorgverlener Mayo Clinic. Het idee is inmiddels bekend: iedereen die zich tegen Covid-19 laat vaccineren krijgt een QR code op zijn smartphone. Degenen die geen mobieltje hebben, zullen een papieren versie krijgen.

  Volgens Paul Meyer, CEO van het door de Rockefeller Foundation gefinancierde The Commons Project dat eveneens betrokken is bij het initiatief, zal het vaccinpaspoort ‘mensen in staat stellen om veilig terug te keren naar reizen, werk, school en het leven, terwijl hun privacy data worden beschermd.’

  Rockefeller Foundation: ‘Oorlogsinspanning’ nodig om iedereen te vaccineren

  De coalitie werkt samen met diverse regeringen bij het opstellen van standaarden om mensen te verplichten zich te laten testen en/of vaccineren als zij weer deel willen nemen aan de samenleving. ‘Individuen zullen voor een terugkeer naar een normaal leven voor veel aspecten hun bewijs van vaccinaties moeten laten zien,’ vervolgde Meyer.

  De Rockefeller Foundation vindt dat ‘dit massale programma als een oorlogsinspanning’ moet worden behandeld. Big Tech, NGO’s en alle soorten overheden zouden de handen ineen moeten slaan om zo snel mogelijk de hele wereldbevolking verplicht te testen en te vaccineren. Hiervoor zouden de vele honderden bestaande initiatieven voor de invoering van een vaccinatiecertificaat of -paspoort moeten worden samengevoegd.

  Volgens Ken Mayer, CEO Safe Health, zal een Covid-paspoort ervoor zorgen dat er binnenkort weer concerten en evenementen mogen worden georganiseerd. De IATA, de overkoepelende luchttransportorganisatie, verwacht dat Covid-reispassen al in de eerste maanden van 2021 worden ingevoerd.

  Mensen zonder paspoort dreigen compleet van samenleving te worden uitgesloten

  Burger- en mensenrechtenorganisaties maken al enige tijd groot bezwaar tegen de invoering van Covid paspoorten, omdat er zo een tweedeling in de maatschappij ontstaat, en mensen zeer zwaar gestraft worden als ze zich niet willen laten vaccineren. Het Britse Privacy International waarschuwt daarnaast dat een Covid paspoort de opmaat kan zijn voor een wereldwijd ID-bewijs. ‘Zodra het in veel landen op meerdere terreinen meerdere functies (zoals toegang tot diensten) heeft, dan komen we dicht bij een wereldwijd identiteitsdocument dat je nodig hebt om je leven te leiden.’

  Sam Grant, campagnemanager van de burgerrechtenbeweging Liberty, zegt dat ‘deze systemen ertoe kunnen leiden dat mensen die geen (vaccin)immuniteit hebben worden uitgesloten van essentiële publieke diensten, werk of woningen. De kwetsbaarsten onder ons zullen zo het hardste worden getroffen. Dit heeft verregaande implicaties, want iedere vorm van een immuniteitspaspoort kan de weg vrijmaken voor een volledig ID-systeem, wat herhaaldelijk is afgewezen omdat het onverenigbaar is met een (mensen)rechten respecterende samenleving.’

  Hoofd EU Gegevensbescherming noemt het een ‘alarmerend’ en ‘walgelijk’ idee

  Wojchiech Wiewiórowski, EU hoofd Gegevensbescherming, noemt het idee van een immuniteitspaspoort dan ook ‘extreem’, ‘alarmerend’ en ‘walgelijk’. De Poolse jurist staat met zijn standpunt vermoedelijk vrijwel alleen in Brussel, onder meer omdat zijn thuisland wordt gezien als een ‘bedreiging’ voor de vrijheid, democratie en rechtsorde in de EU.

  De CEO van de World Travel and Tourism Council (WTTC) kenschetst de paspoorten ‘discriminerend’. ‘We zouden nooit een vaccinatie moeten verplichten om te kunnen reizen of een baan te krijgen.’ Hij uitte daarom forse kritiek op het Australische Qantas, dat heeft aangegeven dat ongevaccineerden straks niet meer in het vliegtuig worden toegelaten.

  In ons tweede artikel van vandaag, ‘Voorstel ingediend om ongevaccineerden te straffen met reisverbod in hele EU‘ kunt u lezen dat een verplicht Covid vaccin/reisdocument bovenaan de agenda staat in Brussel, en al op 21 januari op een virtuele top met de 27 regeringsleiders zal worden besproken.

  Xander

  (1) Zero Hedge

  0 reacties :

  Een reactie posten