Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw records, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

Datum:
  • donderdag 7 januari 2021
  • in
  • Categorie:
  • De komende decennia wordt het hoe dan ook steeds kouder.



    Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw records, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

    Een flink pak sneeuw in zuidwest Engeland, en dat was lang geleden. (Afbeelding: (3)).

    ———————————————————————————

    Bittere kou en record hoeveelheden sneeuw van Noord Europa tot Rusland, China, Zuid Azië, Japan, Alaska, VS, en ook Australië

    ———————————————————————————

    De gemiddelde wereldwijde temperatuur is in december 2020 in één maand tijd met maar liefst 0,26 graden Celsius gedaald naar slechts 0,27 graden boven de basislijn. Terwijl Global Cooling is begonnen en over de hele wereld tal van kou- en sneeuw records sneuvelen, financiert Bill Gates ondertussen een plan om het zonlicht juist te dimmen– en dat terwijl zeker het bovenste deel van het Noordelijk Halfrond, waaronder Nederland, over een aantal jaar zal smachten naar warmte. Warmte, die in het Westen niet meer voldoende geleverd zal kunnen worden, omdat gas, olie en kernenergie in de ban worden gedaan. (China doet juist het tegendeel, en slaat massaal aardgas in).

    Na een korte opleving eind vorig jaar is de zon weer ijselijk stil, en zijn er vandaag welgeteld nul zonnevlekken zichtbaar. De vorige zonnecyclus (nr.24), de langste en zwakste in meer dan 100 jaar, was al een duidelijke waarschuwing. De NASA verwacht dat cyclus 25 nog veel zwakker wordt. Alle historische trends wijzen erop dat deze periode met Global Cooling, officieus het ‘Eddy Minimum’ genoemd, in een nieuwe Kleine IJstijd zal overgaan.

    De komende decennia wordt het hoe dan ook steeds kouder. De afgelopen jaren hebben we de gevolgen van de zwakkere zon en het afnemende magnetische veld rond de Aarde kunnen zien in almaar grilliger wordend weer. Per regio sterk afwisselende en afwijkende grote hitte en droogte, of juist extreme kou en/of veel sneeuw, horen historisch bij Global Cooling.

    Een greep uit het objectief aantoonbare recente weer- en klimaatnieuws onderstreept wat er ècht gaande is op onze planeet:

    * Britse sneeuwstorm – Amper 3 weken nadat het Britse meteorologische bureau waarschuwde dat er tegen 2040-2060 vrijwel geen sneeuw meer zal vallen en het niet meer zal vriezen, moesten in het Derbyshire Peak District en in Cheshire vele tientallen mensen uit hun auto’s worden gered, omdat die tijdens een plotselinge sneeuwstorm vast waren komen te zitten. Eerder was voor 2000, 2012 en 2020 voorspeld dat sneeuw tot het verleden zou behoren, en de Noordpool ijsvrij zou zijn. Het tegendeel is het geval. Zo zag ‘global warming’ van de Britse versie van het KNMI er op 28 december uit:

    * Extreme kou verwacht Groot Brittannië. De genoemde sneeuwstorm lijkt een voorbode te zijn van de zwaarste winter in minstens 10 jaar, met extreme kou tot wel -20 C. Het is niet ondenkbaar dat de koude records uit 1941 en 1962 zullen sneuvelen. In Schotland vormden zich ‘ijs pannenkoeken’, een zeldzaam fenomeen dat alleen optreedt in zeer koud water, zoals bij Canada en in de Baltische Zee (/ Oostzee);

    * -43,3C in Noorwegen en -41,1C in Finland. In het noorden van Noorwegen daalde het kwik op 28 december tot -43,3C. Sinds 2001 werd het er niet meer zo koud. In buurland Finland werd het in het noorden -41,1C, de laagste temperatuur sinds 1995;

    * Minstens 20 weerstations in China noteerden in december nieuwe koude records. Beijings Foyeding station mat -26,4 C, een nieuw record, en Shanghai Pudon noteerde -6,2 C. Afgelopen woensdag daalde de temperatuur in sommige delen van het land op één dag met 18 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur zal in het noordoosten en zuiden zeker 5 graden lager uitvallen dan normaal. De vraag naar elektriciteit (warmte) is zo hoog, dat Beijing een oude kolencentrale opnieuw heeft opgestart. Ook heeft het land aangekondigd de gasproductie tot het maximum op te voeren, en record hoeveelheden LNG (vloeibaar aardgas) te zullen importeren;

    * Nieuw maandelijks koude record in Japan: in Horokanai werd het met -32.6 C nog nooit zo koud. Voor delen van het noorden en oosten van Japan wordt deze week tot meer dan 4 meter sneeuw verwacht. Half december viel er in bepaalde regio’s al 1 tot ruim 2 meter sneeuw, en werden er zelfs in het zuidwesten op tal van plaatsen records gebroken;

    * Krachtigste wintercycloon ooit Alaska: Klimatoloog Brian Brettschneider meldde op Twitter dat de monsterstorm bij Alaska de barometer naar 921 mb had doen zakken, een nieuw laagte record. Het vorige record (925 mb) dateerde van 1977. De westkust van Canada en het noordwesten van de VS kunnen zich de komende dagen en weken opmaken voor meters dikke sneeuwval; het Canadese Baffin Island werd vorige week zondag al geteisterd door een zeer zware sneeuwstorm, die ECCC meteoroloog ‘erg ongewoon’ noemde voor december;

    * Record hogedruk tijdens bittere kou Mongolië. In Mongolië werd een voorlopig nieuw hogedruk wereldrecord genoteerd: 1094,3 millibar. Dit gebeurde tijdens bitter koude temperaturen (-45,5 C.). De afgelopen week zijn in grote delen van Azië temperaturen van -45 tot -50, en zelfs lager, gemeten;

    * Zeer koud in subtropisch Mexico: op het schiereiland annex toeristenparadijs Yucatán moesten inwoners zelden gebruikte dekens uit de kast halen. In Motul werd het namelijk slechts 8 graden. Volgens meteoroloog Juan Vázquez Montalvo zou deze maand het oude record van 5 graden uit 1971 kunnen sneuvelen;

    * Vrachtschip vast in dik zeeijs: Op 13 december kwam het 9490 ton wegende Russische vrachtschip Sparta-III in de baai van Yenisey baai dagenlang vast te zitten in ruim 1 meter dik zee-ijs. Er moest een nucleaire ijsbreker aan te pas komen om het schip los te trekken.

    80% van Rusland (dat ruim 411 keer zo groot als Nederland is) kreeg vorige maand te maken met record koude temperaturen tot -50 graden Celsius. Dat zult u echter nergens lezen in mainstream media. Wat in juni 2020 wel op misleidende wijze breed werd uitgemeten was de 38 graden die in Verkhoyansk werd genoteerd. Die temperaturen zijn daar echter niet uniek; zomertemperaturen van 30+ zijn daar normaal; in 1915 werd het er al eens 37,8 graden.

    Wereldtemperatuur gedaald tot slechts 0,2 graden boven gemiddelde

    Deze golf met extreme kou en zware sneeuwval strekt zich uit tot Kazachstan, Japan, Alaska, Canada, en zelfs tot in Florida. Ook in IJsland, de Alpen, Canada en het zuiden van Azië vielen record hoeveelheden sneeuw. Op het zuidelijke halfrond werd het in bijna heel Australië zeer koud.

    De afgelopen 30, 40 jaar zijn hele generaties bang gemaakt met het zogenaamd smelten van de ijskappen door het inmiddels totaal ontkrachte CO2-Global Warming verzinsel. Zelfs volgens het Climate Change Institute van de University of Maine bedraagt de wereldtemperatuur echter nog maar 0,2 graden boven het gemiddelde van de periode 1979 – 2000, wat in de verste verte niet lijkt op de catastrofale opwarming die al 30 jaar voorspeld wordt, maar niet is gekomen en – zoals al het bewijs nu laat zien – ook nooit zal komen.

    Broodnodige periode met opwarming ten einde, maar Nederland bereidt zich NIET voor

    Integendeel, de naar verhouding korte periode met broodnodige geringe opwarming sinds het Dalton Minimum, die de opbloei van onze beschaving mogelijk heeft gemaakt, is ten einde. We hebben deze keer weliswaar de technologische middelen om ons goed te wapenen tegen kou en alle gevolgen daarvan, maar die middelen – ‘fossiel’ genoemde energie – worden in de komende 10 tot 30 jaar juist afgebroken, en vervangen door extreem van het weer afhankelijke en peperdure windmolens, zonnepanelen en warmtepompen (die bij flinke vorst niet werken). Tegelijkertijd worden onze bossen opgestookt in biomassa centrales.

    Planeet zal smachten naar warmte, maar Gates wil zonlicht dimmen

    Tot overmaat van ramp wil multimiljardair Bill ‘vaccin’ Gates, met nul achtergrond in klimaatwetenschappen (of wat voor andere wetenschap dan ook), het zonlicht dimmen, zodat het nog kouder wordt, en de gevolgen voor de mensheid nog rampzaliger zullen zijn (uitbraken van ziekten en pandemieën, mislukte oogsten en hongersnoden, instorten van de wereldhandel, massa sterfte van ouderen en zwakkeren, oorlogen om de schaars geworden voedselvoorraden).

    Gates financiert een project van de Harvard University (‘SCoPEx‘: Stratospheric Controlled Perturbation Experiment) om het zonlicht tegen te houden met calcium carbonaat stofdeeltjes. In 2021 of 2022 wordt in Zweden een testballon opgelaten die 2 kilo van deze ‘niet giftige’ stof in de atmosfeer zal strooien. Los van het feit of je nu wel of niet een aanhanger bent van de klimaat/global warming religie is het ‘klooien’ met het uiterst complexe klimaat een heel slecht idee, aangezien de gevolgen onvoorspelbaar en catastrofaal kunnen zijn.

    ‘Je kunt niet de ontsteker van een bom testen en dan zeggen dat dit onmogelijk kwaad kan,’ reageerde Niclas Hällström, directeur van de ‘groene’ Zweedse denktank WhatNext? (2)

    Maar in een tijd waarin de bekende Orwelliaanse credo’s ‘War is Peace’, ‘Freedom is Slavery’ en ‘Ignorance is Strength’ zijn uitgebreid met ‘Cooling is Warming’, hoeven we niet vreemd op te kijken dat er bij de overheden geen enkele wil bestaat om zelfs maar te overwegen dat hun op nul CO2 uitstoot en het stoppen van ‘opwarming’ gebaseerde klimaatbeleid niet alleen volkomen zinloze geldverspilling is, maar ook nog eens desastreuze gevolgen dreigt te hebben voor zowel de complete samenleving als al het leven op deze planeet.

    Xander

    (1) Electroverse
    (2) The Mental Recession via Zero Hedge
    (3) Afbeelding: social media / Twitter

    2 reacties :

    Anoniem zei

    Gelukkig staan de links er bij zodat iedereen de bewering kan controleren, ook de leden van Groen Links.
    In Nederland wordt eerst het aardgas afgesloten, de bossen in de Bio centrales opgestookt en als iedereen er over denkt om dan maar een warmtepomp te nemen, tenminste die mensen die minimaal 50.000 Euro op de bak hebben staan, zal ook hier de temperatuur fors gaan dalen zodat iedereen kleumend van de kou vroeg in zijn bedje ligt omdat de warmtepomp het huis niet kan verwarmen. een warmtepomp werkt alleen boven de plus 4 graden, komt de temperatuur. daar beneden dan moeten elektrische kacheltjes worden aangezet, maar helaas kan ons stroomnet dat weer niet aan, dus iedereen in de kou, ook de leden van Groen Links en de rest van die dwazen.

    Anoniem zei

    Dit is waar. Het blijkt ook uit het feit dat het bij de bestorming van het capitool deze week ook al zo koud was.

    Een reactie posten