Gemeente naar Raad van State om ’onheuse’ kippenschuur

Datum:
 • donderdag 28 januari 2021
 • in
 • Categorie: , ,


 • HOLLANDS KROON - NIEUWE NIEDORP De gemeente Hollands Kroon stapt naar de rechter om te voorkomen dat een kippenschuur aan Langereis 78a in Nieuwe Niedorp wordt vernieuwd. 

  Winnie van Galen 28-1-2021

  De vergunningaanvraag die voor het opknappen van de schuur nodig is, keurde de gemeente af. Het was niet een beetje opknappen, maar er zou grotendeels een nieuwe schuur ontstaan. 

  Hollands Kroon legt zich niet neer bij uitspraak rechter

  Die bovendien meer functie zou krijgen dan alleen het hobbymatig houden van kippen en schapen, oordeelde de gemeente. En die situatie past niet in het agrarische bestemmingsplan dat van toepassing is. 

  De aanvrager was het met het besluit niet eens en tekende bij de gemeente bezwaar aan waar hij een negatief antwoord op kreeg. De Niedorper stapte vervolgens naar de bestuursrechter. 

  De rechter vond dat het voor het plezier houden van schapen en kippen niet in strijd is met het bestemmingsplan. De gemeente op haar beurt begreep dit niet en tekende hoger beroep aan. 

  Woondoeleinden 

  De gemeente: ’Het bestaande gebruik als schuur gaat verder dan alleen het opslaan van hooi, stro en voer voor schapen en kippen’. 

  ’De schuur wordt voor het grootste gedeelte gebruikt voor de uitbreiding van woondoeleinden en de opslag van niet agrarisch gerelateerde spullen en gereedschap dat niet conform het bestemmingsplan is.’ 

  Als de gemeente in hoger beroep in het stof bijt, kan dit gevolgen hebben voor het bestemmingsplan waar nog drie andere partijen mee te maken hebben. Zodoende is de gemeente met hen in overleg voor het vinden van een oplossing, aldus wethouder Theo Groot. 

  Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat de aanvrager zijn plan kan uitvoeren en die mogelijkheid voor de andere partijen er niet komt.

  Noorddhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten