Farmagigant Merck schrapt corona vaccin, zegt dat menselijk immuunsysteem effectiever is

Datum:
 • donderdag 28 januari 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Merck gaat nu in snel tempo medicijnen produceren die overmatige immuunreactie Covid patiënten tegengaan – Duitse wetenschappers: Oxford/AstraZeneca vaccin minder dan 8% effectief bij 65-plussers


  27-1-2021

  Farmagigant Merck is gestopt met de ontwikkeling van twee corona vaccins. Uit grondig onderzoek is namelijk gebleken wat wetenschappers zoals hoogleraar (em.) Pierre Capel al maanden roepen, namelijk dat het menselijke immuunsysteem een veel betere bescherming biedt dan een vaccin.

  Mercks’ vaccins V590 en V591 zouden ‘goed getolereerd’ worden door proefpersonen, maar in vergelijking met het menselijke afweersysteem een ‘inferieure’ immuunreactie teweeg brengen. Merck gaat zich nu richten op gewone medicijnen tegen corona, die voorlopig zijn aangeduid met MK-7110 en MK-4482. Deze medicijnen moeten corona patiënten beschermen tegen een overactieve immuunreactie op het virus (cytokine storm).

  ‘Interim resultaten van een fase-3 studie laten een hogere dan 50% vermindering zien van het risico op sterfte of ademhalingsfalen in patiënten die met matige of ernstige Covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen.’ Het bedrijf krijgt $ 336 miljoen van de Amerikaanse overheid om deze middelen zo snel mogelijk te ontwikkelen en produceren.

  Michael Nally, hoofd marketing bij Merck, verklaarde onlangs dat er zo’n 20 miljoen kuren van het MK-4482 medicijn zullen worden geproduceerd, een oraal in te nemen antiviraal middel dat vijf dagen lang twee keer per dag moet worden ingenomen.

  Oxford/AstraZeneca vaccin minder dan 8% effectief bij 65-plussers

  Volgens Duitse wetenschappers is het Oxford/AstraZeneca ‘chimpansee’ vaccin, dat vorig jaar door minister De Jonge werd aangekocht nog voordat het überhaupt was ontwikkeld en getest, bij 65-plussers minder dan 8% effectief is. De Duitse media schreven dat dit door meerdere bronnen bij de overheid is bevestigd. (1)

  Ook dit zou geen verbazing moeten wekken. Wetenschappers zoals Pierre Capel hebben van meet af aan gewaarschuwd dat het vrij zinloos is om oudere mensen een vaccin te geven, omdat hun immuunsysteem sowieso al niet meer goed functioneert. Een vaccin kan dan zelfs juist schade aanrichten en gevaarlijk zijn.


  Xander


  (1) Summit News

  0 reacties :

  Een reactie posten