De zonnepanelen komen in de gemeente Bergen, maar inwoners van het zuidelijke puntje van Schagen mogen ook meepraten

Datum:
 • woensdag 27 januari 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Ze moeten in de gemeente Bergen komen te staan, maar ook mensen uit de zuidelijke hoek van de gemeente Schagen kunnen meepraten over zonnepanelen langs het Noord-Hollands Kanaal.


  Bewoners van Schoorldam bij voorbeeld, die aan de oostelijke kant van het kanaal wonen, kunnen meedoen aan een digitale bewonersbijeenkomst die Bergen dinsdag 2 februari houdt

  In de digitale bijeenkomst wil gemeente Bergen dat bewoners mee denken over de Regionale Energiestrategie (RES). Bergen heeft de weilanden langs het Noord-Hollands kanaal op het oog voor zonneweides. Dat zijn stroken met zonnepanelen op een weiland.

  Dit zoekgebied van de gemeente Bergen ligt dichtbij de grens van de gemeente Schagen. Daarom nodigt Bergen ook de inwoners van Schoorldam aan de oostkant van het kanaal uit om mee te praten.

  De bewonersbijeenkomst wordt op 2 februari om 20 uur digitaal gehouden via Microsoft Teams. Aanmelden voor deze avond kan via: www.ikdenkmeeoverbergen.nl/RES. Na aanmelding stuurt gemeente Bergen meer informatie. 

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten