Bouw datacenter op bedrijventerrein Het Venster in Middenmeer een stap dichterbij: college verleent omgevingsvergunning aan Microsoft

Datum:
 • woensdag 13 januari 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  


  HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA

  Het college van b en w van Hollands Kroon heeft begin dit jaar een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een datacenter van Microsoft op bedrijventerrein Het Venster in Middenmeer.


  Winnie van Galen 13-1-2021


  Dit stuk grond van ongeveer zestien hectare ligt aan de westzijde van de snelweg A7, ten zuiden van Middenmeer. Tussen 15 juli en 27 augustus vorig jaar hebben de plannen ter inzage gelegen met 64 zienswijzen als resultaat. Op basis hiervan heeft de gemeente enkele aanpassingen gedaan. Zo wordt de bouw van het datacenter over een langere tijd uitgesmeerd om binnen de normen van de stikstofuitstoot te blijven, aldus wethouder Theo Groot van ruimtelijke ontwikkeling.

  De gemeente, de provincie Noord-Holland, Agriport en Microsoft zijn in gesprek om de bestaande en nog in aanbouw zijnde gebouwen op een goede manier in te passen in het landschap, aldus Hollands Kroon.

  Noordkant

  Voor alle duidelijkheid: aan de noordkant van Het Venster bestaan eveneens plannen voor een datacenter onder de noemer B1. Op dit aan de Cultuurweg gelegen terrein van vijftig hectare, waar voorheen een melkveehouder boerde, rust nog een agrarische bestemming. Het omzetten van het bestemmingsplan, zodat de bouw van en datacenter mogelijk wordt, daar moet de gemeenteraad nog goedkeuring aan verlenen.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Ongelooflijk dat dit allemaal kan, data centers die te pas en te onpas censureren, daarmee de democratie om zeep helpend en de heren Groot en Meskers lopen voorop om nog meer van die censuur bedrijven te omarmen. De omliggende gemeentes gaan allemaal bezwaar aantekenen maar dat zal niet helpen want de dames en heren van de rechtbank willen ook graag hun deel van de koek.

  Anoniem zei

  Als de wethouders dezelfde maatstaven zouden hanteren als bij machine fabriek Luyt dan zouden er nooit data centers gebouwd hebben mogen worden, maar het is bij beide wethouders nu eenmaal de gewoonte om met 2 maten te meten.

  Een reactie posten