Slechts 16 procent van de Zwitsers wil zich gelijk laten vaccineren tegen corona

Datum:
 • woensdag 9 december 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Nog niet goedgekeurd


    9 december 2020

  zwitsers


  Laat jij je vaccineren tegen Covid-19? Nee, antwoordde 28 procent van de ondervraagden. Nog eens 18 procent zei liever nog even te wachten. En 29 procent zei zich enkel te laten vaccineren als bewezen is dat het coronavaccin geen bijwerkingen heeft. Tot de bijwerkingen van vaccins die in Zwitserland worden gebruikt, behoren zwelling, een rode huid en koorts.

  Slechts 16 procent zou zich dus gelijk laten vaccineren. De overgrote meerderheid is voorzichtig of zelfs negatief. Zwitsers zijn sceptisch over vaccinaties en de reguliere geneeskunde. Alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie worden sinds 2017 vergoed door de Zwitserse basisverzekering. Dit is het gevolg van een referendum dat in 2009 werd gehouden.

  Nog niet goedgekeurd

  De coronavaccins die de Zwitserse overheid wil gaan gebruiken, zijn ook nog niet goedgekeurd door Swissmedic, de autoriteit die over nieuwe medische middelen gaat. Swissmedic heeft naar eigen zeggen meer gegevens nodig over de nieuwe vaccins, onder andere over de veiligheid, effectiviteit en kwaliteit, meldt Swissinfo.

  Zwitserland heeft deals gesloten met vaccinmakers Pfizer/BioNTech, Moderna en AstraZeneca.
  0 reacties :

  Een reactie posten