PVV twijfelt aan betrouwbaarheid van verkiezingssoftware in Nederland

Datum:
 • donderdag 31 december 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Kamervragen van Martin Bosma. 


  Door:  , 30 december 2020


  De PVV is ongerust over de computersoftware die gebruikt wordt tijdens de Nederlandse verkiezingen. Dit blijkt uit Kamervragen van Martin Bosma. Het Kamerlid voor de PVV verwijst hierbij naar een publicatie van de Chaos Computer Club (PDF). Hieruit zou blijken dat de Duitse verkiezingssoftware niet deugt. Volgens Bosma is Nederland echter ook afnemer bij hetzelfde dubieuze bedrijf vote iT.

  “Hoe is het mogelijk dat een omstreden Duitse firma de Nederlandse verkiezingssoftware maakt?”

  Vraagt Bosma zich in de Kamervragen af. Het Kamerlid wil dan ook weten waarom er is gekozen voor deze ‘riskante software’ in plaats van een handmatige telling. Verder vraagt het Kamerlid zich natuurlijk af wat dit allemaal wel niet heeft gekost en of de overheid kan garanderen dat alles betrouwbaar verloopt.

  De politicus is zeker niet de enige persoon die verontrust is over mogelijke softwaremanipulatie tijdens het stemmen. Zo greep 14 jaar geleden hacker des vaderlands Rop Gonggrijp ook al aan de noodbel. Dit zorgde toen voor de terugkeer van het rode potlood.

     1 reacties :

  Anoniem zei

  Er werd al gerommeld tijdens het tellen van de stembiljetten, maar als de computers ingezet worden krijgen we hier Amerikaanse toestanden.
  Als D'66, geholpen door de VVD, CDA en de CU(Communistische Unie) er zich mee gaat bemoeien dan weten we zeker dat er gefraudeerd gaat worden.

  Een reactie posten