Massaal protest tegen migrantenpension

Datum:
 • woensdag 9 december 2020
 • in
 • Categorie: ,
 •  OPMEER - In het kader van de privacywetgeving wil gemeentewoordvoerster Karin van Baar niet prijsgeven wie er achter de aanvraag schuilgaat.


  Coen van de Luytgaarden 8-12-2020

  Massief 

  Het oude horecapand Amazone aan de Waterkant nr. 54 in Spanbroek staat al geruime tijd leeg. Eerder dit jaar doken er al plannen op voor een migrantenpension. Maar het toenmalige college met daarin wethouder Bram Beemster vond de plannen ’te massief’. Ook waren er twijfels over de invulling met betrekking tot logies en bijbehorende horeca’, liet Beemster toen weten. Nu liggen de kaarten anders, zegt wethouder Herman ter Veen. „Dezelfde indiener heeft aanpassingen verricht op cruciale punten, zoals parkeerbehoefte en de invulling van het gebouw zoals gemeenschappelijke ruimten.” 

  OPMEER

  Omwonenden van het toekomstige expathotel in het voormalige partycentrum Amazone in Spanbroek komen massaal in opstand. Zij vrezen structurele overlast van het migrantenpension. 

  Dat blijkt uit de reeks bezwaren die bij de gemeente Opmeer is binnengekomen na bekendmaking van de plannen. 

  Het college van Opmeer wil medewerking verlenen aan de bouw van het hotel dat voorziet in 64 kamers aan de Waterkant nr. 54 in Spanbroek. Op het gemeentehuis van Opmeer circuleren er driedimensionale tekeningen van het pension dat door Coare Architecten is ontworpen. 

  Het expathotel komt midden in het dorp, pal naast de sportaccommodatie van voetbalvereniging HOSV. Bewoners van de Waterkant en Lindengracht zijn mordicus tegen, zo blijkt uit gesprekken met buurtbewoners. 

  Protestbrief

  „Dit leeft enorm en niemand zit hier op te wachten”, zegt een van de bewoners die uitsluitend anoniem haar verhaal wil doen. Ze verspreidde een protestbrief in de directe omgeving en binnen enkele weken kreeg ze naar eigen zeggen 73 ’ondertekende brieven retour’. 

  Bewoners zijn bang dat ’de rust, privacy en woonkwaliteit verloren gaat’. Daarnaast wijzen zij op de te verwachten parkeerdruk. „Die is nu al onvoldoende. Laat staan als hier ’s morgens tientallen Polen hun auto starten en stationair draaien voordat ze naar Agriport rijden”, aldus een bewoner aan de Waterkant. 

  Voorts vinden bewoners het toekomstige expathotel ’te grootschalig en niet passend in de omgeving’. 

  Daarnaast wijzen tegenstanders op recreatiepark West-Friesland en het Slothuys waar sinds jaren arbeidsmigranten verblijven. ’Voor een kleine dorpsgemeenschap als Spanbroek is dit al meer dan voldoende’. 

  In het kader van de privacywetgeving wil gemeentewoordvoerster Karin van Baar niet prijsgeven wie er achter de aanvraag schuilgaat. 

  Agriport

  Bronnen op heb bedrijventerrein Agriport in de Wieringermeer beweren dat NL Vastgoed van uitzendbureau NL Jobs de initiatiefnemer is. Niet bekend is wie de aanvraag heeft ingediend. 

  Bronnen beweren dat het NL Vastgoed Agriport is. Een contactpersoon hiervan reageert niet op een oproep van deze krant. 


   Vrees voor overlast van ’stationair draaiende Polen’


  Noordhollands Dagblad


   

  4 reacties :

  Anoniem zei

  "In het kader van de privacywetgeving wil gemeentewoordvoerster Karin van Baar niet prijsgeven wie er achter de aanvraag schuilgaat".

  Wat een ongelooflijke lulkoek van Karin van Baar. Iedereen moet bij een aanvraag van welke orde dan ook zijn naam onder de aanvraag zetten en waarom zou het in dit geval geheim zijn? Wat heeft de Gemeente weer te verbergen?
  Bestemmingsplannen worden gewoon even "aangepast", vervolgens krijgen de burgers later te horen dat alles volgens de regels gegaan is. In Nederland gaat tegenwoordig helemaal niets meer volgens de regels. Eigenlijk wel logisch want het lichtend voorbeeld Rutte doet niet anders als liegen, dus de lagere ambtenaren en politici kunnen uiteraard met dit voorbeeld niet achterblijven.

  Anoniem zei

  De hele Horeca wordt vanwege een stevige griep door deze Regering naar de ondergang gedragen, maar vervolgens mag er wel een migrantenhotel komen waar de migranten op elkaar gepakt zitten, dat mag dan weer wel?

  Rens zei

  Alle actuele informatie informatie van het ExpatHotel kan je tegenwoordig hier vinden. https://opmeer.one/

  Rens zei

  Alle Informatie van het nieuwe ExpatHotel In spanbroek is tegenwoordig te lezen op deze website https://opmeer.one/

  Een reactie posten