Kamervragen over kostenverhoging trekkerkenteken

Datum:
 • donderdag 3 december 2020
 • in
 • Categorie: ,
 •  De onverwachte kostenverhoging voor een trekkerkenteken heeft ook in de Tweede Kamer vraagtekens opgeroepen. SGP’er Chris Stoffer en CDA’ers Jaco Geurts en Maurits von Martels willen van minister Cora van Nieuwenhuizen weten waarom een kenteken nu 260 euro moet kosten, in plaats van de eerder toegezegde 61 euro.

  3-12-2020


  Die toezegging van 61 euro aan kosten deed Van Nieuwenhuizen in een brief aan de Eerste Kamer. De kosten voor het registreren van het voertuig waren volgens haar 39 euro, de tenaamstelling 10,10 euro en de kentekenplaat zelf 12 euro. „Er zijn geen andere dan de voornoemde incidentele of structurele kosten aan registratie en kentekening verbonden“, stelde de minister toen.

  In de realiteit blijken die kosten dus vele malen hoger. Geurts en Von Martels willen weten hoe dat kan. Ook vragen ze de minister om de totale kosten weer terug te brengen naar maximaal 61 euro per landbouwvoertuig. Ook Stoffer wil weten wat de minister gaat doen om haar belofte na te komen.

  Verder willen de Kamerleden weten waarom de RDW elk individueel landbouwvoertuig apart gaat schouwen, en geen gebruik maakt van de versnelde inschrijvingsprocedure voor Europees-type goedgekeurde landbouwvoertuigen. De individuele schouw brengt hogere kosten met zich mee en heeft nadelige gevolgen voor de logistieke planning voor de machineleveranciers.

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Lekker op het CDA blijven stemmen hoor! Rovers zijn het in opdracht van de (R)overheid.

  Een reactie posten