Eerste kentekenplaat voor (land)bouwvoertuigen in gebruik genomen

Datum:
 • woensdag 2 december 2020
 • in
 • Categorie:
 • Vanaf 1 januari 2021 geldt er een kenteken- en registratieplicht voor nieuwe (land)bouwvoertuigen en een registratieplicht voor bestaande landbouwvoertuigen. 


  1-12-2020

  Afgelopen vrijdag werd de eerste kentekenplaat voor (land)bouwvoertuigen in gebruik genomen. De plaat, met kenteken TBB-01-B werd door minister van Nieuwenhuizen aangeboden aan Aldert van der Spek, directeur bij Van der Spek Groen, Grond en Info.

  Vanaf 1 januari 2021 geldt er een kenteken- en registratieplicht voor nieuwe (land)bouwvoertuigen en een registratieplicht voor bestaande landbouwvoertuigen. Voor voertuigen van voor 1 januari 2021, die harder kunnen dan 25 kilometer per uur, geldt eveneens een kentekenplicht.

  Vanaf 1 januari 2025 zijn alle geregistreerde (land)bouwvoertuigen kentekenplichtig.

  APK

  Op 1 mei 2021 komt daar, voor kentekenplichtige voertuigen, ook nog een APK-plicht bij. Deze APK-plicht is een gevolg van het verhogen van de maximumsnelheid naar 40 kilometer per uur. Het veilig verhogen van de maximum snelheid kan alleen wanneer de constructiesnelheid van het voertuig dat toelaat. Voertuigen die na 31 december 2020 in gebruik worden genomen, moeten voor de eerste registratie dan ook worden aangeboden bij een keuringsstation.

  0 reacties :

  Een reactie posten