Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd

Datum:
 • woensdag 9 december 2020
 • in
 • Categorie:
 • ♫ ♪ ‘Its gonna be a cold, cold Ice Age…’ ♪♫  Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd

  ♫ ♪ ‘Its gonna be a cold, cold Ice Age…’ ♪♫

  ———————————————————————————-

  Ons klimaat wordt bepaald door de zon – Zeer zeldzame samenstand Jupiter en Saturnus op 21 december (laatste keer bijna 800 jaar geleden) voorbode van nieuwe IJstijd?

  ———————————————————————————

  De corona ‘pandemie’ hoax is feitelijk onderdeel van mogelijk het grootste bedrog waar de mensheid ooit mee is geconfronteerd: Global Warming (door antropogene CO2). Het klimaat verloopt namelijk al duizenden jaren in cycli van koud naar warm, en weer naar koud. Iedere ca. 179 jaar koelt het klimaat flink af en wordt het een stuk natter. Iedere 360 jaar is er een Kleine IJstijd. Iedere 1440 jaar (4 x 360 jaar) is zo’n IJstijd een stuk erger, en eens in de 11.520 jaar (8 x 1440 jaar) is er een serieuze Grote IJstijd. En weet u wat? We bevinden ons nu precies op het punt waarop al deze cycli, inclusief die van een nieuwe Grote IJstijd, samenvallen. En geen Klimaatbeleid, hoe kostbaar ook, zal daar ook maar iets aan kunnen veranderen. We kunnen ons er wel op voorbereiden, maar onze overheid doet het exacte tegendeel, en breekt onze technologische defensie tegen extreme kou juist af.

  De cyclus van 179 jaar werd aangetoond in de baanbrekende studies van W. Fairbridge en John E. Sanders van de Columbia University, experts op het gebied van geologie en astronomie. Deze cyclus wordt veroorzaakt door de retrogade (kloksgewijze) beweging van de zon rondom het barycentrum (zwaartepunt) van het zonnestelsel, die van tijd tot tijd veranderingen veroorzaakt in zowel de omwentelingssnelheid als de uitstoot van de zon, die na iedere cyclus abrupt daalt.

  ‘Onontkenbare zonnecyclus is feit dat bij het leven hoort’

  De retrogade beweging van de zon wordt veroorzaakt door de zwaartekracht werking van de planeten, met name van de twee grootste, Jupiter en Saturnus. Als die twee planeten zich in hetzelfde kwadrant van het zonnestelsel bevinden, oefenen ze gezamenlijk een nog grotere aantrekkingskracht op de zon uit. ‘Deze cyclus is onontkenbaar,’ verklaarden de twee professoren (em.). ‘De zonnecyclus moet nu beschouwd worden als een feit dat bij het leven hoort.’

  Op 21 december, na zonsondergang, het begin van de winter, is het zover. Voor het eerst sinds het jaar 1226 zullen Jupiter en Saturnus aan de hemel als een dubbele planeet verschijnen. De planeten staan vanaf de aarde gezien weliswaar ongeveer eens in de 20 jaar dicht bij elkaar, maar de conjunctie op 21 december is zeer zeldzaam.

  Dr. Theodor Landscheidt, oprichter van het Schroeter Institut zur Erforschung der Zyklen der Sonnenaktivität in Waldmünchen (Duitsland), was wellicht ’s werelds grootste expert op het gebied van de zonne retrogade. Zijn prognoses voor de periode vanaf 1979 werden door andere wetenschappers en astronomen voor 90% waar bevonden. Zo voorspelde hij in 1984 dat de zonneactiviteit in 1990 zou afnemen, wat inderdaad gebeurde.

  De zonne retrogade veroorzaakt schommelingen in het geomagnetische veld van de ster, met abrupte klimaatveranderingen op aarde als gevolg. Die veranderingen zijn eens in de 360 jaar zo sterk, dat onze planeet steeds opnieuw in een Kleine IJstijd terecht komt.

  Kleine IJstijden altijd gepaard met val van beschavingen

  Uit geologisch onderzoek is gebleken dat de 360 jarige Kleine IJstijd cyclus helemaal terug te voeren is tot in het Jura (200 tot 145 miljoen jaar geleden). ‘Het valt samen met de val van het Romeinse Rijk,’ legde onderzoeksgeoloog Jack Sauers uit. ‘Het valt samen met de val van het Sumerische Rijk. Het valt samen met de val van het Ottomaanse Rijk (toen Genghis Khan vanuit het noorden binnenviel). Het valt samen met de val van het Griekse Rijk. En nu valt het samen met de val van diverse moderne imperiums.’

  Helaas voor ons is de laatste Kleine IJstijd vrijwel exact 360 jaar geleden. ‘Als dit patroon doorgaat, kan het begin van een vergelijkbare Kleine IJstijd… vroeg in de 21e eeuw worden verwacht,’ waarschuwden Fairbridge en Sanders. En dat is precies wat we de afgelopen jaren waarnemen: grillige weerpatronen zijn de eerste, door het ingetreden zonne minimum veroorzaakte tekenen van een nieuwe langdurige periode met dalende temperaturen.

  Ook begin van nieuwe Grote IJstijd cyclus

  Maar daar blijft het niet bij. Na drie Klein IJstijden, dus iedere 1440 jaar, komt er een extra zware Kleine IJstijd, met ‘dramatische en snelle’ klimaatveranderingen, zoals extreme droogte en/of hitte in het ene gebied, en extreem veel vocht en/of kou in het andere. Deze cyclus werd ontdekt na onderzoek van de ijslaag op Groenland. Paul Mayewski publiceerde zijn research in 1997 in het Journal of Geophycial Research. De 1440 jarige interval is ook teruggevonden in diepzeeboormonsters uit de noordelijke Atlantische Oceaan.

  Ons klimaat werd zo’n 4200 jaar geleden zeer koud, net als 2800 jaar en 1400 jaar geleden. Dat betekent dat we opnieuw aan het begin van zo’n extreem koude Kleine IJstijd staan. En alsof dat niet genoeg is, zijn er nog de grotere klimaat/IJstijdcyclus van 11.520 jaar (8 perioden van 1440 jaar) en de Grote IJstijd cyclus van 100.000 jaar. En u raadt het al: het is nu inderdaad zo’n 11.500 en 100.000 jaar geleden dat die voor het laatst optraden. (1)

  Het is daarom bespottelijk dat de wereld zich nu druk maakt om Global Warming, zo schrijft Robert Felix in ‘Not ByFire but by Ice’. We moeten ons juist gaan voorbereiden op extreem koude tijden, die historisch altijd voor veel grotere problemen zorgen dan perioden waarin het klimaat opwarmt. Opwarming zorgt altijd voor opbloei van beschavingen, afkoeling veroorzaakt zonder uitzondering het omgekeerde. Zelfs als de temperatuur maar enkele graden daalt, zullen de meeste oogsten mislukken, met enorme hongersnoden en sterfte als gevolg. Schaars voedsel leidt tevens tot grote conflicten en oorlogen.

  Technologie om ons tegen kou te beschermen wordt opzettelijk afgebroken

  Technologisch kunnen we ons met olie, gas en kernenergie gelukkig goed voorbereiden op deze barre kou. Maar wacht, voordat u opgelucht ademhaalt… deze stabiele, niet of nauwelijks van het weer afhankelijke energiebronnen worden in de komende 10, 20 jaar juist afgestoten, en ingeruild voor zonnepanelen en windmolens, die straks massaal kapot zullen vriezen en/of onder een dikke laag sneeuw of rijp worden bedekt. De wieken van windmolens zullen als luciferhoutjes afknappen – als ze de dankzij Global Cooling toegenomen zware stormen al overleven.

  Het deel van de mensheid dat de Covid-19-vaccin-pandemie van de komende jaren overleeft, kan zijn borst dus natmaken. Het wordt bitter koud, maar dankzij onze overheid zullen we onze huizen niet meer betrouwbaar en goedkoop met gas kunnen verwarmen. Kernenergie is eveneens taboe verklaard. Straks hebben we ongekend veel elektriciteit en warmte nodig, maar zal dat amper geleverd kunnen worden (en wat er wel is, zal extreem duur zijn).

  Een menselijk drama van ongekende omvang is dus in de maak – een drama dat voorkomen had kunnen worden, indien politici naar de echte. onafhankelijke wetenschap hadden geluisterd, en niet hun knieën hadden gebogen voor een door multimiljardairs gecontroleerde misantropische VN/WEF/EU klimaat-vaccin elite en hun milieuclubs en klimaat-NGO’s.\

  Xander

  (1) Electroverse
  Afbeelding: PublicDomainPictures , Pixabay

  0 reacties :

  Een reactie posten