Corona – Lockdown? Hahaha, tussen uw oren, dat wel

Datum:
 • dinsdag 15 december 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • De regering heeft een lockdown afgekondigd. Zegt men. Maar dat is niet waar!! Er wordt alleen veel spektakel gemaakt, en men hoopt dat u er in trapt.


  DOOR  · 15 DECEMBER 2020

  Laten we dus eens kijken hoe het zo gekomen is dat u er inderdaad in gaat trappen:

  Het werd allemaal keurig voorbereid door de staatsomroep (U verwachtte zoiets niet, toch?):

   


  lockdown

  De spanning werd opgevoerd:

  Image

  Daarna werd het terrein geëffend:

  lockdown

  Men deed éven of men aarzelde:

  Image

  Vervolgens wisten we het al eigenlijk wel:

  lockdown

  Flankerend begeleid door een beetje haatzaaien:

  Image

  Maar langzaam aan begon het onvermijdelijk te worden:

  lockdown

  En daarna begin het lijdzame afwachten:

  Image

  En toen de staatsomroep mededeelde dat het in Duitsland ook bijna zo ver was:

  lockdown

  Wisten we eigenlijk al niet beter:

  Image

  Zodat het bekende overheidsgelek eigenlijk niet eens nodig was. Maar zo houdt je met de regering collaborerende journalisten tevreden.

  lockdown

  Er werden alvast enige leugens verspreid om te illustreren dat de overheid het ook niet makkelijk heeft nu:

  Image

  En u wordt tevens ingepeperd niet de enige te zijn die zich aan de regels houden moet:

  lockdown

  En dan, kan op het extra crisisberaad echt niets anders volgen dan een toespraak van de premier, waarvoor mijn supermarkt leeg bleef, terwijl iedereen al lang wist wat het verhaal was.

  Image

  Er toen kwam het hoge woord er uit, al moest er op het moment dat Teletext dit bulletin uitbracht nog ruim 7 uur worden gewacht tot de premier zijn zegje ging doen

  lockdown

  Terwijl we om 13:00 uur al volledig op de hoogte waren.

  Image

  Voetnoot: slijters blijken noodzakelijke winkels – mist ze maar uiterlijke om 20:00 uur sluiten. Daarna worden ze oorlogsgebied?

  lockdown

  Schiphol, kerken en moskeeën zijn de moderne slijterijen:

  Image

  Bij bouwmarkten en de Blokker werd het even druk:

  lockdown

  En de politiek toont zich gepast onder de indruk – alsof het een koninklijke begrafenis betreft. Diverse politici zagen kans zichzelf wat naar voren te duwen voor een beetje ego-aandacht met NL2021 in het achterhoofd:

  Image

  Evenals de zetbazen namens de Regentenpartijen:

  lockdown

  En vanzelfsprekend is er statistische (nomen est omen?) ondersteuning voor deze charade:

  En de leugenpremier gooide er nog een ‘krachtig statement’ achteraan. In de herhaling te zien bij GS overigens:

  lockdown

  Waarom houden wij op VoL vol dat dit geen echte lockdown is, en dat de regering dat niet aandurft uit angst dat de zwakte van de nationale handhaving in de spotlights komt??

  Lcckdown? Hahaha
  Omdat dat zo is, natuurlijk.

  Rutte cs doen nu heel stoer, maar over tien dagen is het Kerstmis. Worden dan alle politieverloven ingetrokken om de mensen thuis te houden? Natuurlijk niet. Daarna komt de bekende loze week tussen Kerst en Oud & Nieuw. Dagen waarop de schooljeugd gewoonlijk het overlevende straatmeubilair klaarmaakt voor de kerstverbranding, en nu hebben ze dan al twee weken vrij eer die dagen aanbreken. Hun ouders zullen zielsgelukkig zijn hen een paar uur niet te zien, dus reken maar dat ze er op uit zullen trekken.

  En dat is in het geheel niet verboden. Wat nu volledige lockdown? Iedereen kan wel strengere regels willen, maar dat gaat – Nederland kennende – er vooral om dat andere mensen zich er aan moeten houden. Nederlanders behouden zichzelf het recht voor voor noodzakelijke dingen de hand te lichten met voorschriften – dat zien we als ons nationale recht.

  Maar voor de bevolking zijn eigenlijk geen regels afgekondigd – wat Rutte 3 doet is het onaantrekkelijk maken om naar buiten te gaan. Alle maatregelen komen tezamen maar uit op één ding; getreiter van winkeliers en hun klanten, en alle mogelijke vermaak preventief sluiten.

  Boeiuh dus. Er zijn GEEN restricties voor de bevolking aangaande naar buiten gaan. Men hoopt kennelijk dat het buiten nog minder leuk is dan binnen, en dat dat genoeg zal blijken.

  Of het dan slim is de scholen te sluiten? De tijd zal het leren, maar krankzinnige ouders zullen over 5 weken geen uitzondering zijn. Zo leren ze wèl hun kinderen beter kennen dan tegenwoordig normaal is. Wie weet besluit een minderheid zelfs voortaan de kinderen eens op te voeden? Geen overbodige luxe overigens.

  Theater
  De regering zag haar kans, maar wist al sinds donderdagavond dat dit gebeuren ging. Alles wat u hierboven genoemd ziet was theater. Nadat Rutte van Merkel hoorde dat Duitsland op slot ging wist hij: nu of nooit. En wie weet of de EU hem er niet eenvoudig toe verplichtte? Niemand in België of Duitsland zit te wachten op Nederlanders die vrolijk toerist komen spelen deze dagen.

  Dat dit nergens op lijkt? Dat mag u de Regentenpartijen op 17 maart duidelijk maken.


  0 reacties :

  Een reactie posten