‘Zeer intimiderend’: politie aan de deur wegens video over ‘complotdenker’

Datum:
  • woensdag 11 november 2020
  • in
  • Categorie: ,
  • ‘Corona angst machtsmisbruik en vrijheidsberoving.......



    ‘Zeer intimiderend’: politie aan de deur wegens video over ‘complotdenker’

    Documentairemaker en oud-wielrenner Flavio Pasquino is niet blij met de handel en wandel van de overheid. Eerst kreeg hij het aan de stok met de social media vanwege zijn kritiek op het overheidsbeleid ten aanzien van corona. Nu krijgt Pasquino vanwege de video’s die hij maakt ook te maken met de sterke arm der wet.

    Afgelopen vrijdag stond onaangekondigd de wijkagent in zijn tuin, terwijl hij er zelf niet was. Hij kreeg ook een belletje van de politiecoördinator Oost-Nederland. Hij was naar eigen zeggen verbaasd en geïntimideerd door de manifestatie van de politie in het domein van de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting.

    Het had allemaal te maken met een video die Pasquino in mei had gepubliceerd over Kees Faasse, een 78-jarige man die zich – net als veel andere Nederlanders – zorgen maakt over de vrijheid in Nederland. De politie wilde weten of zij zich zorgen moet maken over deze en andere ‘complotdenkers’ aan wie de programmamaker een podium biedt. Dat zij bijvoorbeeld – in het ergste geval – ‘een aanslag’ zouden kunnen plegen.

    ‘Aanhanger-activist’ Faasse was de afgelopen tijd geregeld in het nieuws omdat hij rondreed met een aanhanger met daarop teksten als ‘Corona angst machtsmisbruik en vrijheidsberoving’ en ‘Vaccins verzieken de volksgezondheid’.

    Vorm van intimidatie

    In onderstaande video zegt de wijkagent tegen Pasquino dat zij een complotdenker ziet als iemand die ‘heel anders denkt, en andere dingen doet en verwacht van de overheid dan wat de overheid zelf nu meegeeft’.

    “Ik vind het een vorm van intimidatie dat de politie zich mengt in dit spectrum,” zegt Pasquino tegen de agent. “We gaan met deze samenleving de afgrond in momenteel. Het handelen van de overheid is disproportioneel en destructief. Natuurlijk is er een virus, maar de vraag is: hoe ga je ermee om? En hoeveel van onze samenleving moet er kapot voor een virus dat uiteindelijk relatief weinig mensen doodt?”

    “Ik ervaar deze actie van de politie als een vorm van intimidatie,” benadrukt hij.

    Freelance journalist Karel Beckman heeft de video ook bekeken en reageert: “Hier moeten Kamervragen over komen! Is er nog iemand in de Kamer die zich sterk maakt voor de vrijheid van meningsuiting? Wat een wereld.”


    0 reacties :

    Een reactie posten