VIDEO – Chef van RTL-West over corona: heeft niets met gezond mensenverstand te maken (+ NL-vertaling!)

Datum:
 • zondag 29 november 2020
 • in
 • Categorie: ,
 •  De essentie van oprechte journalistiek  28-11-2020


  VIDEO – Chef van RTL-West over corona: heeft niets met gezond mensenverstand te maken (+ NL-vertaling!)

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Indrukwekkend commentaar

  Dat is echte moed: de chef van RTL-Est, Jörg Zajonc, ging voor de camera staan en gaf een statement af dat het in zich heeft. Alleen al op de Facebook-pagina van de onderneming kreeg de op 26 november verschenen video meer dan 12.000 “likes”. Maar ze werd al tig duizenden keren gedeeld en verbreid. Volgens Zajonc heeft de politiek zichzelf volledig in de nesten gewerkt.

  “Dat heeft allemaal niets meer met gezond mensenverstand te maken. Er zijn steeds meer kritische geluiden, maar ze worden niet gehoord. Met de arrogantie van de macht wordt gewoon doorgegaan, met niet binnenlaten, verlagen, besperken, reduceren. Gezond verstand, ho maar, in plaats daarvan: angst.” De chef van RTL-West neemt geen blad voor de mond.

  De essentie van oprechte journalistiek

  Zajonc stelt de vragen die een journalist zou moeten stellen, legt de vinger in wonden, waar een journaliste hem neer zou moeten leggen. De afwezigheid van een moedige journalist heeft er in de eerste plaats toe geleid dat alternatieve media noodzakelijk werden om ongemakkelijke vragen te stellen en tegen alle verzet in te onderzoeken en te berichten.

  Het blijft te hopen dat meneer Zajonc zich in het in Duitsland heersende klimaat van onderdrukking, angst en censuur kan handhaven en niet weldra op zoek moet naar een nieuwe baan, net zoals vele anderen die in verzet durfden komen tegen de Merkel-regering.

  Hieronder het volledige commentaar van Jörg Zajonc:

  “Het wordt steeds absurder en komt alleen nog maar hulpeloos over. De nieuwe regels zijn gewoon alleen nog maar krankzinnig: mondkapje op, ook op de parkeerplaats! Tweemaal zo veel afstand in de detailhandel! Winkels moeten met Kerst sluiten, maar tegelijkertijd is er een vakantieverbod. Alles om contacten verder te beperken – echter alleen maar tot kerstavond. Daarna wordt er versoepeld tot Oud en Nieuw. Dat heeft allemaal niets meer met gezond mensenverstand te maken. De politiek heeft zichzelf in de nesten gewerkt en komt er niet meer uit.

  Om alleen maar naar het aantal positief geteste personen te kijken, heeft geen zin. Er zijn steeds meer kritische geluiden, die echter niet gehoord worden. Met de arrogantie van de macht wordt gewoon doorgegaan, met niet binnenlaten, verlagen, besperken, reduceren. Gezond mensenverstand? Ho maar! In plaats daarvan nog steeds angst en de schrille waarschuwing voor overvolle ziekenhuizen met steeds meer doden. Elke dag net zo veel als bij het neerstorten van een vliegtuig, zegt de Beierse minister-president. Dat is opzettelijke paniekzaaierij! In Duitsland sterven elke dag ongeveer 2600 mensen. Altijd! Ook zonder corona. De ene keer wat meer, de andere keer wat minder.

  Het laatst overigens minder: in oktober van dit jaar waren er bij ons minder sterfgevallen dan een jaar geleden, ondanks corona – zegt het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat Nordrhein-Westfalen. En op de Intensive Care zijn veel bedden onbezet, al wekenlang, maar net zo lang wordt er voor een overbelasting gewaarschuwd. Alleen de politici kunnen de waanzin stoppen, als ze dat zouden willen. Niet met meer regels, maar heel eenvoudig met de terugkeer naar gezond verstand en inzicht.”

  Bron:
  wochenblick.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten