Start voorbereiding media rechtszaken

Datum:
  • maandag 2 november 2020
  • in
  • Categorie:
  •  Viruswaarheid is bezig met het voorbereiden van rechtszaken tegen een aantal media.


    2-11-2020


    De aanklachten zullen onder meer zijn:

    1. Demonisering en haatzaaien
    2. Angst zaaien
    3. Feiten en nieuws onderdrukken (censuur)
    4. Onafhankelijkheid/inmenging van commerciële of politieke belangen/organisaties

     

    1. Denk hierbij aan systematisch groepen of bewegingen op een subjectieve manier weergeven. Ook bepaalde personen worden gedemoniseerd (Wetboek van Strafrecht art. 137).

     

    1. Denk hierbij aan cijfers / gegevens niet in (de juiste) context plaatsen, deze verkeerd benoemen, overdrijven, een beangstigende toonzetting gebruiken. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het woord ‘besmettingen’ of zelfs ‘patiënten’ gebruiken, terwijl het om positieve PCR-tests gaat (Mediawet art. 53).
      Er is zelfs een artikel in het AD geplaatst waarin letterlijk gepleit wordt voor angstzaaierij:

    https://www.ad.nl/binnenland/we-moeten-meer-angst-gaan-zaaien-laat-maar-zien-die-foto-s-van-die-kapotte-longen~a8ed84f3/ 

    1. Een duidelijk voorbeeld: In de verslaggeving van demonstraties lijkt de standaard te zijn om het werkelijke aantal demonstranten door 10 te delen. Buitenlands nieuws m.b.t. de vermeende Coronapandemie en massale demonstraties wordt vrijwel volledig onderdrukt. Kritische wetenschappelijke stukken worden niet geplaatst of foutief weergegeven. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Code_van_Bordeaux).

     

    1. Ook zullen wij door middel van  de WOB en andere procedures de inmenging van overheden of bedrijven onderzoeken en waar nodig aan de kaak stellen.
      (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/media-en-publieke-omroep/persvrijheid-bewaken) (Mediawet art 2.1.2.d)

     

    Wat kun jij zelf doen?

    Als je als burger, functionaris of bedrijf ook op één van deze vier punten bent benadeeld, neem dan contact met ons op.

    Wat je ook kan doen, is stukken verzamelen en een bestand aanmaken. Het best doe je dit in een structurele format: krant_datum_pagina_auteur_redacteur_klachtnr1-4

    Probeer zo volledig mogelijk te zijn, dus in 1 bestand minimaal een volledige kalendermaand van 1 krant op 1 onderwerp. Een email mag meerdere bestanden bevatten. Hoe systematischer jij werkt hoe sneller en beter we de media kunnen aanpakken.

    Het is niet de bedoeling er een heksenjacht van te maken. Het gaat hier om bewijs verzamelen, niet om een oordeel te vellen en al helemaal niet om er acties uit te laten voortvloeien.
    Dat gezegd hebbende, zijn bovengenoemde aanklachten in onze ogen dermate ernstig, dat we de zaak waar nodig zullen overdragen aan het OM (Wetboek van Strafrecht art. 137).

    De kranten waar wij ons op zullen richten zijn:

    • DPG Media Netherlands
    • Algemeen Dagblad, dagelijkse editie
    • Het Parool, dagelijkse editie
    • Trouw, dagelijkse editie
    • de Volkskrant, dagelijkse editie

    Gaande het onderzoek worden daar mogelijk andere kranten of radio- of televisie-omroepen aan toegevoegd.

    Sociale media zijn een andere zaak, hier zal eerst vastgesteld moeten worden of ze “publisher” of “platform” zijn. Met name de zaak in de VS zal hierin duidelijkheid geven.


    Viruswaarheid

    0 reacties :

    Een reactie posten