Politie demonstreert in Valencia voor vrijheid en tegen mondkapjes: ‘Stop de leugens’

Datum:
 • maandag 30 november 2020
 • in
 • Categorie: ,
 •  Politieagenten hebben zaterdag in Valencia gedemonstreerd tegen de Spaanse regering, de mondkapjesplicht en vaccins, en vóór vrijheid (ja, dat lees je goed). De mars van ‘Politie voor Vrijheid’ eindigde voor het stadhuis, schrijft de krant 20 minutos.


  30-11-2020


  De demonstranten scandeerden onder meer ‘de maatregelen zijn onwettig’, ‘de politie wil ademen’, ‘nee tegen het vaccin’ en ‘valse tests, valse positieven’. Ze droegen ook borden met teksten als ‘stop de leugens, stop de mensenrechtenschendingen’. De politieagenten hielden begin deze maand ook al een mars in Madrid. Toen liepen er vele honderden agenten mee.

  De politieagenten zijn het oneens met de coronamaatregelen die de Spaanse regering heeft opgelegd en willen niet langer ingezet worden om angst te zaaien onder burgers.

  Uit een recent onderzoek van 40dB in opdracht van de krant El País blijkt dat liefst 40 procent van de Spanjaarden gelooft dat er een ‘complot’ schuilt achter het coronavaccin. Een ruime meerderheid van de Spanjaarden, 65 procent, gelooft dat het coronavirus in een laboratorium is gemaakt.

  Niemand kan ons tegenhouden

  Schrijver en spreker Henna Maria van Dawn of Peace liep zaterdag mee in de mars. “Ze kunnen ons niet stoppen. Ze kunnen ons niet de mond snoeren. Niemand kan ons tegenhouden. Dit is wat er gebeurt als mensen de straat opgaan: er is geen censuur,” zegt ze in onderstaand filmpje terwijl betogers op de achtergrond ‘vrijheid, vrijheid!’ roepen.

  De politieagenten die niet meededen aan het protest escorteerden de demonstranten door de stad en behandelden hen met respect, zegt Maria. “We hebben geen arrestaties gezien. Dit is prachtig.”

  0 reacties :

  Een reactie posten