Paul Schaap lanceert nieuwe website met maritiem nieuws. ’Ik word nogal eens aangesproken of er in Den Helder eigenlijk wel eens iets gebeurt’

Datum:
 • maandag 9 november 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HELDER

  In een maritieme regio als de Kop van Noord-Holland is nieuws over scheepvaart, vaartuigen en de bedrijven die ze inzetten gewild. Niet zo gek dus dat publicist Paul Schaap een nieuwe website lanceert: maritiemdenhelder.eu


   Arie Booy 9-11-2020

  De nieuwssite is sinds vorige maand in de lucht en is in feite een voortzetting en verbetering van het maritieme nieuws dat Schaap in het vorige decennium publiceerde voor het toenmalige gemeentelijk havenbedrijf. Wie de website oproept kan al een groot aantal scheepsbewegingen zien. Goede, scherpe foto’s en puntige informatieve teksten vullen het beeld. Van offshore tot marine en van klassieke schepen tot pleziervaart.


  Na de verzelfstandiging tot Port of Den Helder is deze site in mei 2014 beëindigd. Schaap: ,,Dat was tot teleurstelling van velen in de offshore- en scheepvaartsector. Omdat er uit beide sectoren nog steeds naar gevraagd wordt, heb ik besloten om deze nieuwssite, nu onder de vlag van mijn eigen persbureau nieuw leven in te blazen. Wat ook meetelt is het feit dat ik nogal eens aangesproken word of er in Den Helder eigenlijk nog wel eens iets gebeurt.”

  Peterson

  Een voorbeeld van de aanpak van Schaap is dit nieuwtje over uitbreiding van de SNS-pool van Peterson. Hij schrijft: ’Voor de inzet in de Southern North Sea (SNS) Pool heeft Peterson twee Noorse bevoorraders gecharterd. Dit zijn de 82 meter lange Troms Mira van Troms Offshore Supply, een dochterrederij van het Amerikaanse Tidewater Incorporated, en de 86 meter lange Island Defender van Island Offshore. Laatstgenoemd vaartuig is met lading aan dek vertrokken naar het J6A-platform in de Nederlandse sector van de Noordzee. De Island Defender is net een jaar geleden opgeleverd door de Vard werf in het Noorse Brevik’.

  Wat de publicist opviel bij de voorbereidingen is dat veel bedrijven in de Noordkop de nieuwspagina op hun eigen internetsites niet bijhouden. Schaap: ,,Ik wil hun activiteiten op mijn manier toch proberen onder de aandacht te brengen. Mijn plan is om Maritiem Den Helder in woord en beeld de komende maanden verder uit te bouwen met een databank van bedrijven en schepen die vanuit Den Helder opereren. Ook is er ruimte voor nieuws- en persberichten en interessante artikelen.”

  De publicist stelt door de pandemie op het idee te zijn gekomen om maritiemdenhelder.eu in het leven te roepen op internet: ,,De coronacrisis gaf mij tijd om nog eens goed na te denken over een plan waar ik al enige tijd mee rondloop. Dat heeft alles te maken met de promotie van Den Helder als bijzondere haven, waar heel veel gebeurt en mogelijk is. Omdat die promotie in mijn ogen al langere tijd onvoldoende is, heb ik besloten om het heft in eigen hand te nemen.”

  Informatief

  Volgens de maker is www.maritiemdenhelder.eu een site die alle bijzondere zaken die in en rond de haven spelen of die vanuit de havens worden ontplooid zo goed mogelijk over het voetlicht te brengen. ,,Maritiem Den Helder in woord en beeld bestaat uit korte informatieve berichten met mooi fotomateriaal. Er staan al meer dan veertig nieuwsberichten met foto’s op de site verdeeld over de maanden september, oktober en november. Eigenlijk is deze site de voortzetting van de nieuwssite die jarenlang door mij als maritiem journalist is bijgehouden voor destijds nog het Gemeentelijk Havenbedrijf van Den Helder.”

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten