OHK dient teruggetrokken vragen over bebouwing aan de westkant van de A7 opnieuw in

Datum:
 • zaterdag 14 november 2020
 • in
 • Categorie: , , ,

 • HOLLANDS KROON – De fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon was afgelopen vrijdagmiddag verrast te zien dat de schriftelijke vragen die waren ingediend door Senioren Hollands Kroon, werden teruggetrokken.


  14-11-2020


  Dit terwijl het juist goede en verhelderende vragen waren over de bebouwing op de westkant van de A7 tegenover Agriport.

  ‘De laatste tijd is er veel te doen om de datacenters die er worden gebouwd in de Wieringermeer. En het is in onze ogen juist goed dat er voldoende duidelijkheid komt over de plannen en in welk stadium ze zijn. Voor veel van de raadsleden is er momenteel ook veel onduidelijk over het proces, de status van de plannen en de werkzaamheden. Daarom vond onze fractie het goed dat twee leden van SHK daarover kritische vragen hadden gesteld. Tot onze grote verbazing werden diezelfde vragen teruggetrokken. Als oppositiepartij ga je er dan vanuit dat de andere coalitiepartijen of de wethouders contact hebben gehad met de indieners. En dat deze zijn gezwicht en de vragen hebben teruggetrokken’ zegt fractievoorzitter Alexander Bügel van Onafhankelijk Hollands Kroon.

  ‘Als grootste oppositiepartij hebben wij er daarom voor gekozen de vragen opnieuw in te dienen. Met een kleine inleiding ervoor en verder exact dezelfde vragen. Dit omdat we oprecht zeer geïnteresseerd zijn in de antwoorden van het college.  Aangezien wij een oppositiepartij zijn en daarmee niet gebonden aan een gemeenschappelijk coalitieprogramma, zal er op ons geen druk uitgeoefend worden. Hiermee willen we tevens het signaal afgeven aan het college en de coalitie dat er openheid moet zijn over de plannen rondom de datacenters. Daar hebben de inwoners van Hollands Kroon recht op’ aldus Bügel.

  De vragen zijn inmiddels in behandeling genomen. Het antwoord van het college zal zo mogelijk binnen 10 dagen, maar uiterlijk binnen 30 dagen worden gegeven. Vragen en antwoorden worden openbaar gepubliceerd via de website van de gemeente. De vragen zoals gesteld door OHK zijn hier te vinden.: 

  https://ris2.ibabs.eu/Reports/ViewListEntry/HollandsKroon/52807566-1283-402c-9bd1-1cdedfce37e6


  Fractie

  Onafhankelijk Hollands Kroon

  0 reacties :

  Een reactie posten