Huisartsen KRITISCH over het coronabeleid | DANNY OP STRAAT S02E09

Datum:
 • vrijdag 6 november 2020
 • in
 • Categorie:
 •  Danny spreekt met kritische huisartsen over het coronabeleid

  5-11-2020
  Danny spreekt met kritische huisartsen over het coronabeleid. Zij vinden dat de focus op corona ten koste gaat van andere patiënten, en willen meer onderzoek naar het veelbesproken anti-malariamiddel Hydroxychloroquine. Meer verhalen van Danny zien? Check het op https://bit.ly/2EdpwA4 #DannyOpStraat #NPO2 Danny Ghosen doet op journalistieke wijze verslag van problemen en spanningen in Nederland op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk toegankelijk zijn. Danny investeert in de betrokkenen, treedt mensen met een open vizier tegemoet en deinst niet terug als het bedreigend wordt. Zo weet hij bloot te leggen wat de problemen zijn en waar deze vandaan komen.

  NTR  1 reacties :

  Dochter zei

  Er zijn gelukkig goede huisartsen die het leven en belang van patiënten voorop stellen. Helaas is er ook de NHG met de uitspraak dat “HCQ niet wordt aanbevolen in de eerste lijn” en huisartsen die zich hier op een krampachtige manier met veel conservatief machtsvertoon aan vasthouden. Terwijl er op de site van de NHG ook staat dat de visie is om behandeling samen met patiënten te bespreken. De NHG heeft meer merkwaardige zaken waar ik nog niemand over heb zien schrijven of spreken. Er worden zogenaamde ACP-gesprekken gevoerd “waarbij de arts het voortouw moet nemen en niet alles open moet bespreken met de patiënt”. Deze hebben te maken met het levenseinde dus zijn voor oudere mensen relevant, vooral ook bij covid-19. Zie https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/covid-19-bij-ouderen-.htm . Artsen nemen dus gewoon een beslissing voor ouderen. De NHG houdt zich niet aan informatieplicht, recht op informatie en zelfbeschikkingsrecht. Dan is er nog de lijst met aandoeningen die niet geholpen worden bij covid-19. Deze mensen moeten een zachte palliatieve dood sterven van de medici. Ze hebben geen recht op leven. Geen zelfbeschikkingsrecht. In Hitler Duitsland gebeurde dit ook. Toen werd deze groep vergast. Is er een verschil? Alleen in de manier waarop deze mensen in de dood worden gejaagd. Het is ook nog eens juridisch volkomen dichtgetimmerd. Artsen mogen dit legaal doen. Eventuele medicatie met HCQ? Wordt daarnaar gekeken?
  Ik hoop echt dat ook hieraan eens aandacht aan wordt besteed, want dit is gewoon moord. Ook aan het zoeken naar alternatieven om de reguliere zorg te ontlasten... niemand heeft het er over. Liever maar de goedkoopste en gemakkelijkste weg om ons allerlei dingen op te kunnen leggen vanuit de politiek tegen de grondwet in.
  Het is als vanouds: het trio politiek,, arts en farmacie aan de macht, net als in Hitler Duitsland.

  Een reactie posten