Hoogleraar: ‘Maatregelen tegen corona veroorzaken extreem meer schade dan virus zelf’

Datum:
 • dinsdag 3 november 2020
 • in
 • Categorie:
 •  “Rutte zet de halve samenleving op slot en geeft meer dan 80 miljard uit voor de bestrijding van één ziekte die voor de meeste mensen niet erger verloopt dan een griep. De maatregelen veroorzaken extreem meer schade dan het virus zelf.’

   

  Bert Brussen 3-11-2020

  Onder de 50 jaar is het risico op overlijden aan corona kleiner dan het risico op overlijden bij het oversteken van de straat. Corona wordt pas betekenisvol boven de 65. Maar is die ziekte zo erg dat het al die maatregelen en miljarden overheidssteun rechtvaardigt? De gemiddelde coronadode is ouder dan 80 met meerdere chronische ziekten onder de leden. Velen woonden al in een verzorgingstehuis. Als je daar woont, ga je sowieso dood binnen zo’n anderhalf jaar.

  Voor een coronapatiënt betalen we als samenleving nu 2 miljoen voor 1 extra gezond levensjaar, als we uitgaan van 50 duizend geredde gezonde levensjaren en ondertussen 100 miljard aan maatschappelijke schade. Dat is waanzin.

  We zitten met elkaar nog steeds gevangen in hetzelfde cirkeltje. Media spelen hierin een dubieuze rol. Die zoomen in op het grootste drama, coronaporno noem ik dat.

  We belanden door die maatregelen in een economische crisis die zeker vijf jaar duurt. Een half miljoen mensen gaan van een modaal inkomen naar bijstandsniveau omdat ze hun werk verliezen.”

  Ira Helsloot is hoogleraar Besturen van Veiligheid in Nijmegen en heeft ook een mening over de coronacrisis. Een mening die onwelgevallig is bij velen maar waar misschien best wel eens een waarheid in zou kunnen zitten. Het wordt in elk geval tijd om ook deze waarheden eens tot ons te laten doordringen. Via de Volkskrant. (Blendle-link.)  0 reacties :

  Een reactie posten