Gemeenteraad Den Helder gaat extra vergadering beleggen met slechts een onderwerp op de agenda: de jeugdzorg in Noord-Holland Noord

Datum:
 • woensdag 4 november 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 •  DEN HELDER

  De gemeenteraad van Den Helder wil het liefst volgende week een extra vergadering beleggen met slechts een onderwerp: de jeugdzorg in Noord-Holland-Noord.


  Casper Duin 4-11-2020


  In navolging van andere gemeenten luidt ook de Helderse raad de noodklok over de gang van zaken rondom de kwaliteit van de gesloten jeugdzorg door Horizon/Antonius in Bakkum.

  Horizon, waar jeugd uit heel Noord-Holland Noord terecht komt, raakte de voorbije maanden in opspraak. Zo was de veiligheid niet in orde, stond er geen ervaren team klaar en is de beloofde tweede vestiging er nooit gekomen. Ook de kinderrechter was kritisch en verder zijn kinderen die er niet behandeld konden worden tegen de afspraken in naar een tehuis bij de Duitse grens gebracht.

  Dus wil de Helderse fractie van de ChristenUnie, bij monde van T. Polonius, een onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van Horizon. Vrijwel alle partijen delen de zorgen over de vaak kwetsbare jongeren die ’niet de beloofde zorg krijgen’. Zij vroegen wethouder De Vrij het evaluatierapport beschikbaar te stellen. Een wens waaraan De Vrij tegemoet komt.

  Mogelijk komende week al wordt er een speciale vergadering belegd over dit onderwerp. Voor die tijd gaat De Vrij in gesprek met alle betrokken partijen.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten