De voorzieningenrechter stak een stokje voor de voorgenomen veiling van de kunstcollectie van Rob Scholte.

Datum:
 • dinsdag 24 november 2020
 • in
 • Categorie:
 •  DEN HELDER - De gemeente Den Helder vecht die uitspraak aan.

  De gemeente vecht het vonnis van de voorzieningenrechter aan. Rechter Leendert Saarloos stak op 7 oktober een stokje voor de voorgenomen veiling van de kunstcollectie van Rob Scholte.

  Wethouder Michiel Wouters heeft de gemeenteraad maandagavond gemeld dat de gemeente in beroep is gegaan tegen de uitspraak. Behoorlijk Bestuur wilde van de wethouder weten waarom de kunstcollectie nog bij veilingbedrijf BVA is opgeslagen terwijl de rechter de gemeente heeft opgedragen de collectie terug te brengen naar Imming in De Goorn.

  Ruim 5000 euro hoger

  Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag wil ook weten of het klopt dat de opslag bij BVA ruim 5000 euro duurder is dan bij Imming en wie daarvoor opdraait. Bij Imming betaalde de gemeente een kleine 10.000 euro per maand. De gemeente zegt dat de advocaten van Scholte verantwoordelijk zijn voor de opslag, omdat zij nu de collectie mogen verkopen. Advocaat Benno Friedberg peinst er niet over om de opslagkosten te betalen, omdat de rechter vindt dat de gemeente de collectie niet bij Imming had mogen weghalen. Hamerslag wil dat het college facturen laat zien van de opslagkosten bij BVA.

  Wethouder Wouters vindt het lastig om de vragen te beantwoorden. De gemeente is namelijk in beroep gegaan tegen de uitspraak van 7 oktober. Als de gemeentelijke positie niet geschaad wordt, worden de vragen inhoudelijk beantwoord.

  Overzicht

  Hamerslag wil van het college een overzicht zien van de kosten die zijn gemaakt vanaf het moment dat tot veiling van de kunstcollectie is besloten. Zij wil ook weten welke kosten Wouters nog verwacht.

  Burgemeester Jeroen Nobel zegt dat het college eerst gaat onderzoeken of het ’juridisch handig’ is om zo’n overzicht te verstrekken.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten