Maurice de Hond – ‘Toekomst ziet er pikzwart uit als RIVM niet snel personen overplaatst en herschikt’

Datum:
 • zondag 18 oktober 2020
 • in
 • Categorie: ,
 •  'Schade aan de samenleving zal exponentieel toenemen'  Bert Brussen 14-10-2020


  De persconferentie van dinsdag 13 oktober bevestigt de problematiek die wordt beschreven door 40 gerenommeerde professoren, waaronder topwetenschapper professor Dijkgraaf. Dit is de kern van hun open brief:

  Al zeven maanden probeer ik met mijn blogs dezelfde boodschap over te brengen. Wat mij betreft zou “voor een deel te wijten aan” vervangen moeten worden door “grotendeels te wijten aan”.

  Vanaf maart zijn er nieuwe inzichten over de verspreiding van het virus, maar het RIVM en het OMT hebben daarvan op geen enkele wijze iets geleerd. Het wordt de komende tijd dweilen met de kraan open.

  Maar bij veel nieuwe besmettingen ligt het natuurlijk volledig aan ons, omdat het onze fout is dat we ons niet aan de opgedragen maatregelen houden. En dat vind ik ernstig. Het RIVM en het OMT hebben hieraan de meeste schuld. Een deel van hun medewerkers is zo vaak te gast bij tv-programma’s dat ze blijkbaar geen tijd hebben om van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen kennis te nemen.

  Ik ben nog niet ingegaan op de kolossale gevolgen voor de andere facetten van onze samenleving. Vanaf maart 2020 is er veel schade veroorzaakt en die zal nu -om het woord maar te gebruiken- exponentieel toenemen. Vooral ook omdat ik denk dat het niet een kwestie van vier weken is, maar van een veel langere periode. OMT-leden kregen de afgelopen tijd alle ruimte in de media. Hierdoor is bij veel Nederlanders een sterk gevoel van angst aangewakkerd. Door die angstpsychose zijn de bevolking en de politiek blijkbaar niet meer in staat om goede afwegingen te maken en verstandige besluiten te nemen. Het lijkt alleen nog maar om het aantal beschikbare ziekenhuisbedden te gaan. Men staat niet stil bij de directe en indirecte schade van dit beleid voor de rest van de samenleving.

  Wat is er volgend jaar nog over van die samenleving?

  Lees verder op de website van Maurice de Hond >>>
  0 reacties :

  Een reactie posten