Kinderen uit huis plaatsen? Als het even kan niet. Dus gaan Incluzio Hollands Kroon en Parlan samenwerken om dat te voorkomen

Datum:
  • maandag 26 oktober 2020
  • in
  • Categorie: , , ,

  • Hollands Kroon - WIERINGERWERF

    Incluzio Hollands Kroon en Parlan zijn een samenwerking gestart om gezinnen uit Hollands Kroon passende ondersteuning te bieden wanneer zij kampen met complexe problematiek door bijvoorbeeld een echtscheiding of opvallend gedrag.

    26-10-2020


    Dat laten de beide organisaties weten in een persbericht. In sommige gevallen worden deze kinderen uit huis geplaatst, maar door de samenwerking hopen de organisaties gezinnen sneller in hun eigen omgeving thuis te ondersteunen.

    Gespecialiseerde jeugdzorgwerkers van Parlan worden beschikbaar gesteld om aan te sluiten bij een wijkteam van Incluzio. Gezamenlijk gaan ze aan de slag om de beste hulp rondom een gezin aan te kunnen bieden. De medewerkers van Parlan worden als het ware onderdeel van het wijkteam. Zo worden er korte lijnen gecreƫerd en kan er snel geschakeld worden met elkaar, vinden Incluzio Hollands Kroon en Parlan.

    Gemotiveerd

    Projectleider Erik Heijmans van Parlan laat weten: „Onze eerste drie jeugdzorgmedewerkers zijn inmiddels vol enthousiasme en motivatie gestart. De eerste ervaringen zijn heel positief. Door het inzetten van een specialist in het wijkteam kun je doelgerichter en sneller tot een oplossing komen. Zo help je een gezin niet alleen met de best passende zorg, maar voorkom je onnodige kosten.”

    Het wijkteam blijft nauw betrokken, zodat ouders en kind niet steeds met nieuwe organisaties te maken krijgen. In plaats van het doorverwijzen van het kind naar gespecialiseerde zorg wordt nu samengewerkt rondom het hele gezin.

    Janet Schut (Sociaal Ondernemer Incluzio Hollands Kroon): „Door deze samenwerking kunnen we uithuisplaatsingen zo veel mogelijk voorkomen en gezinnen echt helpen binnen een thuissituatie, een pleeggezin of een gezinshuis. Zorg en behandeling komen naar de gezinnen en hun ouders/opvoeders toe en er kan snel een specialist, zonder verwijzing, aansluiten. Deze aanpak is effectiever en daardoor tevens per saldo goedkoper. Wij hebben sinds 2018 een soortgelijke aanpak met de Opvoedpoli, die heeft de basis gevormd voor een doorontwikkeling met Parlan.”

    Administratie

    Voorheen kwam er bij een doorverwijzing veel administratie kijken. Zo moest een passend product binnen de specialistische zorg gezocht worden en beoordeeld worden hoeveel uur iemand recht heeft op dat product. Vervolgens moesten de specialisten bijhouden hoeveel uren zij daadwerkelijk inzetten. Deze uren-facturatie is overgegaan op fte-facturatie. 

    Noordhollands Dagblad

    0 reacties :

    Een reactie posten