Hun falen, uw schuld

Datum:
  • zondag 18 oktober 2020
  • in
  • Categorie: , ,
  • Geen Pandemie maar Epidemie.....



    18-10-2020


    Sven Hulleman:



    Na een veelbewogen week waarin de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus opnieuw zijn aangescherpt, de horeca wederom geslachtofferd wordt en de W.H.O. zelf een publicatie naar buiten brengt waarin staat dat het sterftecijfer als gevolg van de epidemie vele malen lager is dan gevreesd, is discussie over de proportionaliteit van het beleid eens te meer gerechtvaardigd. Waar men blijft hameren op de eigen verantwoordelijkheid en beelden van een feesttent in Den Haag gretig werden gedeeld om het volk naar elkaar te laten wijzen, rijst de vraag wie er nu werkelijk in bescherming wordt genomen. Niet de ouderen, noch de kwetsbaren zijn beschermd met het beleid van het afgelopen half jaar, wegkwijnend in eenzaamheid en alsnog oververtegenwoordigd in de mortaliteitscijfers, mede als gevolg van grove missers in de ouderenzorg vroeg in de crisis. Niet de demonstranten, noch de ondernemers die het hoofd boven water proberen te houden zijn het die anderen in gevaar hebben gebracht; het is de bestuurlijke klasse die heeft verzaakt, die door jarenlange kaalslag de zorg heeft uitgekleed, die met verstrengelde belangen en perverse prikkels het land kwetsbaar en afhankelijk heeft gemaakt en die nu uit alle macht probeert zich dieper in te graven om haar falen af te dekken en de verantwoordelijkheid te ontlopen. Aan de hand van een tekst uit 'Herbetovering' van C.S. Lewis brengt Sven een ode aan de ridderlijkheid, een eigenschap die node gemist wordt heden ten dage. Als men deze niet spoedig uit zijn sluimering ontwaakt, zou het wel eens te laat kunnen zijn. Links: Financieel Dagblad, 14-10-2020 "Ruttes arsenaal tegen covid is bijna leeg": https://fd.nl/krant/2020/10/14 ‘Er komt een moment dat iedereen het door heeft.’ Ramon Bril bij Café Weltschmerz: https://youtu.be/PJsEh_XrD9Y Infection fatality rate of COVID-19 inferred from 

    seroprevalence data (Bulletin of the World Health Organization): https://www.who.int/bulletin/online_f... 


    Een Oorlog Reeds Verloren

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Niet de demonstranten, noch de ondernemers die het hoofd boven water proberen te houden zijn het die anderen in gevaar hebben gebracht; het is de bestuurlijke klasse die heeft verzaakt, die door jarenlange kaalslag de zorg heeft uitgekleed, die met verstrengelde belangen en perverse prikkels het land kwetsbaar en afhankelijk heeft gemaakt en die nu uit alle macht probeert zich dieper in te graven om haar falen af te dekken en de verantwoordelijkheid te ontlopen.

    Een tekst die me doet herinneren aan wat een Duitse "dissident" nog geen twee weken na de eerste "lock down" zag aankomen.
    Dit houd in dat ze zich niet kunnen gaan verschuilen achter het "dat hebben we nooit geweten".

    Een reactie posten