Honderden kouderecords in Noord-Amerika: ‘Dit koude weer is NIET NORMAAL!’

Datum:
 • vrijdag 30 oktober 2020
 • in
 • Categorie:
 •  In Canada en de Verenigde Staten is het al een tijd lang flink kouder dan normaal.  30-10-2020

  Op sommige plekken was het tot wel 20 graden kouder. Tot in Texas en New Mexico gingen deze maand kouderecords aan diggelen, staten waar het gebruikelijk pas veel later begint te sneeuwen, bericht Electroverse.

  Er heeft zich de afgelopen dagen een reusachtig sneeuwdek gevormd in Noord-Amerika. Het groeide aan tot een oppervlakte van meer dan 11 miljoen vierkante kilometer, een absoluut record voor oktober, schrijft Weer.nl. Op diverse plaatsen zijn zelfs oude sneeuwrecords scherper gesteld. De sneeuw ging gepaard met extreem lage temperaturen.


  In Missoula in de staat Montana hebben ze dit soort winterweer al meer dan 100 jaar niet meegemaakt, zo liet de Amerikaanse meteorologische dienst NWS weten.

  “We hebben rond deze tijd van het jaar nooit eerder zoveel sneeuw gehad, in ieder geval niet in de afgelopen 100 jaar,” zei meteoroloog Jen Kitzmiller. Ook was het in Missoula in oktober nooit eerder zo koud als nu. In de afgelopen dagen zijn in de VS vele honderden kouderecords gebroken.

  “Dit koude weer is niet normaal!” twitterde de NWS:


  Meteoroloog Maxwell Gawryla van AccuWeather zei begin deze week te verwachten dat er nog veel meer records zullen sneuvelen.


  2 reacties :

  Johann zei

  Slecht nieuws voor de milieu doemdenkers. Is dit de langverwachte opwarming van de aarde?

  Anoniem zei

  Als het ergens een graad warmer is als normaal dan weet de media dat ons met pagina grote artikelen te melden. Als het, zoals nu het geval is, ergens extreem koud is zwijgen ze in alle talen. Het wordt met de dag erger met media en politiek.

  Een reactie posten