Honderd boeren beboet voor veefraude

Datum:
 • dinsdag 6 oktober 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft ongeveer honderd melkveehouders boetes opgelegd tussen de 700 en 24.000 euro. 6-10-2020

  Volgens het OM hebben de boeren gesjoemeld met de registratie van dieren, waardoor het leek of er minder melkkoeien waren. 

  Zo werd ten onrechte subsidie opgestreken en bespaard op mestafzet. Twintig zaken komen bij de rechter. 

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit startte eind 2017 een reeks onderzoeken. Fysieke inspecties van boerenbedrijven leidden tot 140 dossiers. Ongeveer 125 bedrijven hadden zo’n 3.000 koeien te veel. In sommige gevallen werd vermoedelijk niet met opzet gefraudeerd, maar was sprake van slordigheid of onmacht, aldus het OM. Registratie bleek moeilijk op orde te houden, mede door de complexe, veranderende regelgeving. Bij ongeveer de helft van de bedrijven is volgens justitie wel sprake van opzet. De boetes zijn opgelegd na hoorzittingen. 

  LTO Nederland is verbolgen over het beeld dat begin 2018 is neergezet over fraude in de melkveehouderij. „Het heeft de sector onnodig beschadigd.” Volgens de overheid, zegt LTO, ging het toen om duizenden gevallen, daarvan zijn er nu ’amper honderd’ over.

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Nederland importeert steeds meer migranten, maar waarom dan de boeren en vissers de nek omdraaien?
  We hebben deze hardwerkende hard nodig voor onze voedselvoorziening dus waarom steeds de boeren vissers dwars zitten? Dat dan ook nog onder leiding van het CDA waarop het overgrote deel van de boeren en vissers stemt.

  Anoniem zei

  Het is tijd dat iedereen die wat produceert of een dienst verleend met meerwaarde in de breedste zin van het woord per direct stopt met het afdragen van belasting. Krijgen degene die terroristische organisaties in Syriƫ financierde (de Nederlandse overheid) met belastinggelden ook een boete? Of is het niet ernstig genoeg dat baby's, peuters, kleuters, kinderen, vrouwen en mannen op de meest barbaarse wijze vermoord zijn? Door voorstaande ben je trouwens medeplichtig als je nog steeds belasting (is gift) afdraagt om dit soort misdaden tegen de mensheid te financieren.

  Een reactie posten