Greenpeace moet stoppen met het dumpen van keien op de Doggersbank, vinden ze in Hollands Kroon.

Datum:
 • woensdag 7 oktober 2020
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA

  Greenpeace moet ophouden met het storten van keien op de Doggersbank. Vanuit Hollands Kroon krijgt minister Carola Schouten van Landbouw en Natuur een brief om dit doel te bereiken.

   Winnie van Galen 7-10-2020

  Een raadsmeerderheid in Hollands Kroon steunde dinsdagavond een motie op dit vlak. Hij dient ’als hart onder de riem voor de vissers’, motiveerde VVD-raadslid Wim Groot het door hem ingediende voorstel. ,,De visserij heeft het al moeilijk genoeg door windparken op zee en het afschaffen van de pulsvisserij.’’

  Eerder deze maand nam de gemeente Den Helder een motie van deze strekking aan. Met het storten van keien wil Greenpeace voorkomen dat de boomkorvisserij de zeebodem bij de Doggersbank vernielt. Het gaat om een gebied van 47 vierkante mijl.

  GroenLinks

  Van de 29 raadsleden in Hollands Kroon stemden er tien tegen de motie. Onder wie GroenLinks-raadslid Jan Eichhorn. ,,Het gaat om een actie op het Engelse deel van de Doggersbank, Natura 2000-gebied en niet bedoeld voor de sleepnetvisserij. In 2001 en 2015 heeft Greenpeace vergelijkbare acties uitgevoerd. Beide keren zijn ze door de Raad van State in het gelijk gesteld’’, aldus Eichhorn.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten