Geen schriftelijke verklaring nodig als je niet in staat bent een mondkapje te dragen

Datum:
 • dinsdag 6 oktober 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Veel mensen proberen via de huisarts een vrijstelling te krijgen zodat ze geen mondkapje hoeven te dragen.


  6-10-2020


  Maar dit is helemaal niet nodig! Op de website van de Rijksoverheid staan de meest gestelde vragen rond het dragen van mondkapjes. En de overheid zegt hier het volgende over: 

  Is een schriftelijk bewijs nodig om aan te tonen dat je niet in staat bent een mondkapje te dragen in verband met een beperking of chronische ziekte?

  Nee, dat is niet nodig. Mocht gevraagd worden een mondkapje te dragen dan volstaat een mondelinge toelichting indien mensen in staat zijn deze te geven. Mensen die dat willen, kunnen er wel zelf voor kiezen kaartje met een toelichting mee te nemen. Voorbeelden daarvan komen beschikbaar op de website van de Rijksoverheid. Winkeliers en andere mensen die belast zijn met de handhaving op publieke binnenruimtes waar mondkapjes gelden worden geacht soepel om te gaan met deze groep mensen met zichtbare of onzichtbare beperkingen.

  Geen schriftelijk bewijs nodig

  Goed nieuws dus voor iedereen die geen mondkapje kan dragen! Het is niet nodig om hier schriftelijk bewijs voor aan te leveren. 

  Oproep aan winkeliers en handhavers

  Daarnaast wordt winkeliers en handhaving gevraagd om hier soepel mee om te gaan. Het gaat hier tenslotte om zowel zichtbare als onzichtbare beperkingen. Dus bij deze een oproep namens deze groep mensen, om hier gehoor aan te geven!


  VIRUSWAARHEID

    

  0 reacties :

  Een reactie posten