Coronavirus: WHO veroordeelt lockdowns en trekt haar woorden terug van de werkwijze tegen het virus

Datum:
  • maandag 12 oktober 2020
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Dr. David Nabarro van de WHO deed gisteren een beroep op de wereldleiders om te stoppen met “het gebruik van lockdowns als de primaire controlemethode”.


    12-10-2020

    Lockdowns werden gebruikt om het Coronavirus over de hele wereld onder controle te houden, waardoor miljoenen levens in chaos werden gestort. 


    Nu is de WHO van gedachten veranderd.


    Hij beweert ook dat het enige wat door de lockdowns zou worden bereikt, armoede was.

    “Lockdowns hebben maar één gevolg, dat nooit gebagatelliseerd mag worden, en dat is arme mensen een stuk armer te maken”, zegt hij.

    “Wij van de Wereldgezondheidsorganisatie pleiten niet voor lockdown als het primaire middel om dit virus onder controle te krijgen”, vertelt Dr. Nabarro aan The Spectator.

    “Wij geloven dat een lockdown alleen gerechtvaardigd is als we u tijd willen geven om te reorganiseren, te hergroeperen, uw middelen opnieuw in evenwicht te brengen en uw uitgeputte gezondheidswerkers te beschermen, maar over het algemeen doen we dat liever niet”.

    Dr. Nabarro’s belangrijkste kritiek op de lockdowns heeft betrekking op de wereldwijde impact en legt uit hoe armere economieën indirect werden beïnvloed.

    “Kijk maar naar wat er is gebeurd met de toerisme-industrie in het Caribisch gebied of de Stille Oceaan, bijvoorbeeld, omdat mensen geen vakantie nemen”, zegt hij.

    “Kijk naar wat er gebeurd is met kleine boeren over de hele wereld… Kijk naar wat er met de armoede gebeurt. Het lijkt erop dat we tegen volgend jaar een verdubbeling van de wereldwijde armoede kunnen hebben. Ondervoeding bij kinderen kan op zijn minst verdubbelen”.

    De Melbourne lockdown werd eerder geprezen als een van de strengste en langste ter wereld. Tijdens de Spaanse lockdown in maart mochten mensen hun huis niet verlaten, tenzij ze hun huisdieren moesten uitlaten. In China hebben de autoriteiten de deuren dicht gelast om te voorkomen dat mensen hun huis zouden verlaten. De WHO vindt deze stappen nu overbodig.

    In plaats daarvan pleit dr. Nabarro nu voor een nieuwe aanpak om het virus in te dammen.

    “En dus doen we echt een beroep op alle wereldleiders: stop met lockdown als de primaire controlemethode. Betere inperkingssystemen ontwikkelen. Werk samen en leer van elkaar”.

    Zijn oproep komt veel te laat. Als wereldprimeur kwam een groot aantal gezondheidsdeskundigen uit de hele wereld eerder deze week bijeen om op te roepen tot het beëindigen van de sluitingen vanwege het Coronavirus.

    Zij hebben een petitie opgesteld, de zogeheten Great Barrington Declaration, waarin staat dat de sluitingen “onherstelbare schade” veroorzaken.

    “Als epidemiologen van besmettelijke ziekten en wetenschappers op het gebied van de volksgezondheid maken wij ons ernstig zorgen over de schadelijke gevolgen van het heersende COVID-19-beleid voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid en bevelen wij een aanpak aan die ‘gerichte bescherming’ wordt genoemd”, aldus de petitie.

    “Het huidige sluitingsbeleid heeft verwoestende gevolgen voor de volksgezondheid op de korte en lange termijn”, zegt de petitie.

    De petitie heeft tot nu toe 12.000 handtekeningen ontvangen en is ook ondertekend door meer dan 150.000 leden van het publiek.

    Het werd opgesteld door Sunetra Gupta van de Universiteit van Oxford, Jay Bhattacharya van de Stanford Universiteit en Martin Kulldorff van de Harvard Universiteit.

    Toen Dr. Nabarro werd gevraagd naar de petitie, had hij alleen maar goede dingen te zeggen. “Echt een belangrijk punt van professor Gupta”, zei hij.


    DUIZENDEN WETENSCHAPPERS EN GEZONDHEIDSDESKUNDIGEN  WAARSCHUWEN VOOR “VERWOESTENDE EFFECTEN” VAN HET LOCKDOWNBELEID





     

    FRONTNIEUWS
    FRONTNIEUWS






    2 reacties :

    E zei

    Zouden zo iets in Den Haag ook lezen?

    Anaclara zei

    Ze doen hier niets mee in Den Haag... want zijn flink gehersenspoeld.

    Een reactie posten