Volkskrant SLOOPT coronatestbeleid, het Grote Falen van minister Hugo de Jonge (CDA)

Datum:
 • woensdag 16 september 2020
 • in
 • Categorie:
 • Dit zag niemand aankomen...

  Door:  , 11:39, 16 september 2020


  “Drie, vier, vijf dagen wachten op een testuitslag. Dat is gewoon te lang, je wilt het binnen een dag weten.
   En dan zitten we nu nog in september. Het is hartstikke mooi weer, in de ziekenhuizen is niks aan de hand. Ik garandeer: als we straks in oktober zitten, loopt het systeem compleet vast. Dit wordt gewoon een ramp.

  ‘Kijk, het doel om iedereen met klachten te testen is op     zich helder en sympathiek. Maar de praktijk is dat je de      meeste complexe logistiek en testmodaliteit die we      hebben inzet om heel Nederland te screenen. Vaak      gewoon om de burger gewoon gerust te stellen: nee, u    heeft geen corona. We zien mensen die zich meerdere    keren per week komen laten screenen, die kennen ze bij      de teststraat al bij voornaam.’ 

  Van de ongeveer 1.500 testkits die hij per dag nodig zegt     te hebben, kan hij er van het landelijk coördinatieteam diagnostische keten vaak maar zo’n 500 krijgen.

  ‘Wat ik intussen niet begrijp, is dat het aantal tests bij       ons stokt, terwijl de grote labs blijkbaar geen tekort ervaren.

  Om te beginnen moeten we toe naar sneltests. Die zijn      niet zo goed in het voorspellen van wie positief is, maar wel wie negatief is.'”
  Hahahaha! Altijd weer lachen als ‘het goed georganiseerde Nederland’ iets goed wil organiseren. Pure slapstick. Steeds. Maar.  Weer.
  De Volkskrant, alwaar ze doorgaans dapper blijven   geloven dat iedereen nog enorm vertrouwen heeft in         de overheid en dat Nederland, heus waar,
  een fan-tas-tisch beslist niet falende 
  narcostaat
  bananenrepubliek
  democratie is, interviewden ze arts-microbioloog Bram van Diederen,
  tevens directeur van een coronatestlab. En wat blijkt? (Surprise! Surprise!)
   Het Nederlandse testbeleid is een zichzelf vastdraaiende totaalfalende clusterfuck. Nu al. Een beetje waar iedereen al vanuit ging, want Nederland.
  Kortom: op naar de nul CDA-zetels Hugo de Jonge! DOEI!

  logo TPO

  0 reacties :

  Een reactie posten