Richard de Mos – Het zijn ónze Marokkanen, maar waar blijven ónze maatregelen?

Datum:
 • donderdag 10 september 2020
 • in
 • Categorie:
 • Het zijn ónze Marokkanen, maar het wordt hoogtijd voor ónze maatregelen. 10-9-2020


  Richard de Mos – Het zijn ónze Marokkanen, maar waar blijven ónze maatregelen?

  Helaas zorgt een verdeeld politiek landschap voor zachte heelmeesters én stinkende wonden


  De gegevens van het CBS bewijzen, anders dan politiek correcten ons willen doen geloven, dat personen van Marokkaanse afkomst vaker crimineel gedrag vertonen dan anderen. Helaas zorgt een verdeeld politiek landschap, zeker bij dit thema, voor zachte heelmeesters én stinkende wonden. Pak Marokkaanse reljeugd hun scooters af. Strooi met gebiedsverboden en huisarresten. Maak werk van uithuisplaatsingen en heropvoedingskampen. Red zwakke wijken door het invoeren van de Rotterdamwet, waarbij inkomenseisen gesteld kunnen worden ten einde de toestroom van kansarmen te stuiten. Laat de Marokkaanse gemeenschap, al was het maar voor zichzelf, meer zelfreinigend vermogen ten toon spreiden. En vermeld etniciteit, immers het probleem benoemen staat aan de basis van de oplossing. Maar in Godsnaam, doorbreek dit landelijke gepolariseerde thema én doe iets!
  Incidenten met relschoppers in Kanaleneiland (Utrecht) en de Schilderswijk (Den Haag), waarbij overwegend jongeren met een Marokkaanse achtergrond betrokken waren, haalden afgelopen zomer de voorpagina’s. De vraag doet zich hierbij voor óf en wanneer er eindelijk werk gemaakt wordt van het oplossen van dit door etterende Marokkanenprobleem.

  Aan de ene kant staan de PVV en Forum, die roepen dat zich misdragende Marokkanen het land uitgezet moeten worden. Bij een dubbel paspoort misschien een terecht punt, maar het biedt vanwege het ontbreken van een Kamermeerderheid vooralsnog geen oplossing voor een aanhoudend probleem.

  Daartegenover staat, veelal gesteund door de media, de linkse zieligheidsindustrie van pappen en nathouden. Zij wijten het dagen op rij gooien van vuurwerk, het bekogelen van de politie en het stichten van brandjes aan ‘verveling’ en de ‘omstandigheden waaronder deze mensen wonen’. Door dit weg kijkgedrag en het uitblijven van een spreekwoordelijke corrigerende tik, vervallen jongeren sneller in de criminaliteit.

  Ondertussen zijn de wijken waar deze rellen stelselmatig plaatsvinden de klos: bewoners en ondernemers uit die wijken worden gestigmatiseerd, ervaren de overlast en worden gedupeerd met de door het reltuig aangerichte schade. Zo was, na een eerdere brandstichting, de sport- en speluitleen in de Schilderswijk net weer open. Maar deze is, dankzij de reljeugd, opnieuw geruïneerd. Tot woede van buurtbewoners, die in AD Haagsche Courant lieten optekenen: “Waarom moet hier alles stuk”?

  De bevolkingssamenstelling in genoemde wijken is, mede door een aanhoudende immigratiestroom, al jaren in onbalans. Radicalisering, werkloosheid, armoede, criminaliteit, taalproblemen en schooluitval zijn schering en inslag.

  Het zou de landelijke politiek sieren om het Kamergekrakeel eindelijk eens om te zetten in daden. Maak samen, liefst met de lokale politiek én bewoners, een plan om dit Marokkanenprobleem voor eens en voor altijd het hoofd te bieden. Bespreek immigratie beperkende maatregelen, breng de sociale cohesie terug in de zwakste wijken door de aanhoudende toestroom van kansarmen te blokkeren en straf – genadeloos – eindelijk de rotte appels, die het keer op keer verstieren. Daarnaast moet dit probleem in de Marokkaanse gemeenschap, waar de goeden nu stelselmatig onder de kwaden lijden, aangekaart worden, zodat verwerpelijk gedrag ook in eigen kring openlijk wordt afgekeurd. Het zijn ónze Marokkanen, maar het wordt hoogtijd voor ónze maatregelen. Alleen dan stellen we paal en perk aan de oververtegenwoordiging in de criminaliteit. Natuurlijk is er dan ook alle ruimte om, bijvoorbeeld met extra onderwijs- en banenplannen, achterstanden weg te werken.

  Door:  &  , 10 september 2020  2 reacties :

  Anoniem zei

  Lieve Richard,

  Het is dweilen met de kraan open. Dit land is verloren. Als we met z'n allen in maart weer links stemmen zullen deze derdewereldburgers ons overheersen. Adwasi heeft afgelopen week ook GEWONNEN dankzij de linkse rechtspraak.

  Nogmaals, lieve Richard; ga door!

  Anoniem zei

  Er zijn 2 dingen:
  De cultuur van Noord-Afrikaanse mensen past niet in het Westen.
  Daarnaast is hun geloof ondemocratisch en past totaal niet in het Westen.
  Het Westen wil met praten deze kwestie oplossen. Dit gaat niet lukken. Oppakken en terugzetten.
  Wij willen rustig leven.

  Het wordt erger. Steeds meer vluchtelingen met Islam achtergrond. Ze etaleren hun geloof erg, jongens dragen en jurk, baardgroei, rood geverfde baarde, bouw van moskeen, aanpassingen op school en sociale instanties.
  Nederland is te slap.
  Ze moslim lacht obs uit, in hun voorkamer. Het hele gezin praat anti westen. Geloof mij.
  Hun bijbel is zo heilig voor hun, dat zij een moord kunnen plegen.

  Een reactie posten