Europese hof: Natuurorganisaties ontvingen onterecht subsidie voor aankoop natuur

Datum:
 • donderdag 3 september 2020
 • in
 • Categorie: , ,


 • Natuurmonumenten en de twaalf provinciale landschappen hebben onterecht subsidie gekregen van de Nederlandse staat voor de aankoop van natuur. Dat oordeelt het Europese Hof van Justitie donderdag.
  Stefan Buning 3-9-2020
  Volgens de uitspraak van het Europese hof werden particulieren die ook geïnteresseerd waren in de aankoop van grond voor nieuwe natuur door de subsidieverlening benadeeld. Zij maakten door de aankoopsubsidie van de overheid minder kans om de gronden te verwerven.
  De dertien natuurorganisaties ontvingen in de periode van 1993 tot 2012 voor miljoenen aan subsidies voor de aankoop van nieuwe natuurgebieden. Een twintigtal boeren, eigenaren van landgoederen en particuliere grondbezitters kaarten de subsidieverstrekking aan de natuurorganisatie aan bij het Europese Hof. Twee jaar geleden gaf het Gerecht van de Europese Unie hen al gelijk en vandaag dus ook het Europese Hof.
  De uitspraak van het Europese hof betekent mogelijk dat de natuurorganisatie de door hen ontvangen subsidies moeten terugbetalen.

  Akkerwijzer.nl logo

  0 reacties :

  Een reactie posten