De RES is een maatje te groot voor de politiek in Schagen

Datum:
 • zaterdag 19 september 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • De RES is een maatje te groot voor de politiek in Schagen.


   19-9-2020

  LEZERS Schrijven

  RES

  De Raad van Schagen heeft de hete aardappel van de Regionale Energie Strategie (RES) voor zich uitgeschoven. Het concept lag voor en de gemeente kon als verantwoordelijke voor de latere uitvoer opmerkingen maken en voorstellen doen aan de RES- organisatie, maar geen enkel amendement kreeg een meerderheid in een futloos debat.

  In eerdere oordeelsvorming leek zich een meerderheid te vormen over afwijzing van de hoogte van het bod, geen zonnecellen op agrarische grond en op het respecteren van de normen voor windmolens in bebouwde gebieden. De tegenwind [leek] ineens uit een andere hoek te komen. Onder aanvoering van het CDA werd gepleit voor meer tijd, meer onderzoek en meer informatie. Dat is de politieke taal voor knikkende knieën.

  Daar waar andere gemeenten in de regio Noord Holland-Noord in staat zijn een eigen zienswijze op te stellen gaf de raad van Schagen een presentatie van onvermogen. 

  De concept RES wordt ongewijzigd overgenomen. Het enige lichtpuntje is dat de extra zoekgebieden langs de N245 die het college toe wilde voegen aan de RES ook geen meerderheid haalden. Na de beschamende behandeling wierp de gemeenteraad zich vol verve op de toeristenbelasting waar het weer over echte emoties en achterkamertjespolitiek in de gemeente ging. 

  De RES is een maatje te groot voor de politiek in Schagen.

  ALBERT WEGMAN

  Sint Maartenszee

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten