Stop deze coronawet! Doe mee aan onze actie

Datum:
  • donderdag 27 augustus 2020
  • in
  • Categorie: , ,
  • Binnenkort beslist de Tweede Kamer over de coronawet (voluit: Tijdelijke wet maatregelen covid-19).



    Het is goed dat er een einde komt aan de huidige ondemocratische stelsel van noodverordeningen, die nooit waren bedoeld voor langdurige toestanden. Maar de coronawet in zijn huidige vorm is in democratisch opzicht ver beneden de maat. Daarom roepen wij op tot protest!

    Stuur nu een automatische protestmail aan alle Tweede-Kamerfracties

    Deze wet zet de Tweede Kamer buitenspel. De minister van Volksgezondheid kan in zijn eentje nieuwe coronamaatregelen instellen – zoals scholen sluiten, mondkapjes verplicht stellen of het openbaar vervoer platleggen – zonder dat toestemming van het parlement nodig is.

    De burgemeesters en gemeenten worden trekpoppen van Den Haag en moeten in veel gevallen bevelen opvolgen. Het kabinet kan deze tijdelijke wet – die in eerste instantie 6 maanden geldt – steeds opnieuw verlengen, zonder dat het parlement daarmee hoeft in te stemmen.
    Deze wet mag in de huidige vorm niet aangenomen worden! Wij stellen de volgende minimale vereisten:
    • Geen bestuur per decreet. Alle coronamaatregelen moeten mede door de Tweede Kamer worden goedgekeurd, zodat ze tenminste in het openbaar worden bediscussieerd en afgestemd.
       
    • Laat ruimte voor maatwerk en biedt zoveel mogelijk eigen zeggenschap over de coronamaatregelen aan de lokale overheden en de burgermaatschappij (instellingen, bedrijven, het openbaar vervoer enz.)
       
    • Niet de minister, maar de bevolking krijgt het laatste woord over verlenging van de coronawet via een referendum.
    Nu de eerste crisis achter ons ligt, is het belangrijk om ook het landsbestuur zo snel mogelijk te normaliseren – en te zorgen voor meer democratie in plaats van minder. De coronawet deugt in dat opzicht niet. Daarom:

    Mail nu alle Tweede-Kamerfracties met één druk op de knop

    Via bovenstaande link kunt u met één druk op de knop een kant-en-klare protestmail sturen aan alle fractiewoordvoerders in de Tweede Kamer. U kunt het onderwerp en de tekst van de email uiteraard aanpassen. Maar voeg s.v.p. geen beledigingen toe. Dat werkt alleen maar averechts.

    Namens het hele team hartelijk dank voor uw aandacht en actie!

    Met strijdbare groeten,


    Niesco Dubbelboer
    Arjen Nijeboer



    Meer Democratie
    H.J.E. Wenckebachweg 144-148
    1114 AD Amsterdam-Duivendrecht
    www.meerdemocratie.nl







    0 reacties :

    Een reactie posten