Port of Den Helder heeft nieuwe raad van commissarissen, nieuwe voorzitter: ’Energietransitie biedt kansen’

Datum:
 • vrijdag 28 augustus 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Port of Den Helder heeft een compleet nieuwe raad van commissarissen. De zittingstermijn van de vorige RvC zat er op.


  28-8-2020
  De nieuwe voorzitter is Hans Bolscher. Hij is onder meer voorzitter van de raad van commissarissen bij Stadsverwarming Purmerend en weet veel van de energietransitie.
  Frank Tazelaar, hoofd duurzaamheid van de gemeente Amsterdam, weet veel van logistiek en het maritieme bedrijfsleven.

  Commandant

  Ook Marleen van de Kerkhof, voormalig havenmeester van Port of Amsterdam, is tot de raad van commissarissen toegetreden. Zij is nu plaatsvervangend commandant en sectormanager van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland. Het nieuwe team is onlangs benoemd door de gemeente Den Helder, de enige aandeelhouder van PoDH.

  Nieuwe gebruikers

  Directeur Jacoba Bolderheij van het havenbedrijf is enthousiast om aan de slag te gaan met het nieuwe team: ,, Het faciliteren van bestaande en nieuwe gebruikers in onze haven, het versterken van de regionale economie en het bevorderen van werkgelegenheid staan daarbij centraal.”
  De nieuwe voorzitter, Hans Bolscher, wijst op het belang van de haven voor de stad en de regio:. ,,De energietransitie en de ontwikkelingen rond het Maritiem Cluster bieden kansen. Wij gaan ons sterk maken voor het bedrijf en haar omgeving in de komende fase.”
  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Dekker zei

  Hans Bolscher weer zo'n idioot die wat ziet in de Energie Transitie waarvan steeds meer bekend wordt dat het een onhaalbaar verhaal is. Wil je scoren over de rug van de burgers dan promoot je de Energie Transitie en je kostje is voor de rest van je leven gekocht, de burgers betalen wel. Stadsverwarming Purmerend wordt gestookt met houtpellets die meer vervuilen dan olie, kolen en gas, maar toch vol blijven houden en dat moet dan Port of Den Helder leiden. Kunnen er nou nooit eens mensen met een normaal verstand aan het hoofd van een dergelijk kosten verslindend apparaat staan? Nee dat lukt niet want dergelijke lieden schuiven elkaar de baantjes toe.

  Een reactie posten