LOL! Volkskrant ontdekt ook: ‘Heilige status van coronaexperts verdampt’

Datum:
 • zondag 2 augustus 2020
 • in
 • Categorie: ,


 • Het is ongelooflijk, maar zo heel af en toe worden de mainstream media dan toch gedwongen enkele onwelgevallige feitjes te rapporteren. Zo ook de Volkskrant vandaag.


  Michael van der Galien  2-8-2020
  “Het Outbreak Management Team ziet er weinig in, maar mondkapjes zijn vanaf volgende week toch verplicht in Amsterdam en Rotterdam. Bestuurders en politici trekken de ooit heilige corona-experts van het kabinet nu publiekelijk in twijfel,” bericht de Volkskrant vandaag. Daarbij richt de krant zich eerst en vooral op Ahmed Aboutaleb, de Rotterdamse burgemeester. Die geeft aan zelf onderzoek te hebben gedaan naar de effectiviteit van mondkapjes. Zijn conclusie: ze helpen wel degelijk.
  “De burgemeester kijkt naar eigen zeggen iedere avond naar CNN waar de belangrijkste Amerikaanse expert steevast verkondigt dat mondkapjes wél nuttig zijn,” gaat het verslag verder. “Dat het verplichten van mondkapjes gaat leiden tot betere naleving van de 1,5 meter-regel is dan ook een ‘educated guess’.”
  En dat is niet alles, aldus de Volkskrant. Ook in de Tweede Kamer is er langzamerhand wat ruimte voor kritiek op het RIVM én het kabinet. Lodewijk Asscher (PvdA) gaf zo al aan dat de relatie tussen kabinet en RIVM in zijn ogen veel te hecht is geworden. Ze hebben er tegenwoordig, lijkt het, allebei baat bij om vast te houden aan de oude lijn, ook als de wetenschappelijke kennis schreeuwt dat het anders moet.
  Interessant dat de Volkskrant hier iets mee doet. Maar waar het gek genoeg aan ontbreekt in het artikel is kritiek van Jan met de Pet op het RIVM en het kabinet. Als je met gewone mensen praat, commentsecties op internet leest, de sociale media wereld een beetje volgt, etc. weet je: Aboutaleb is lang niet de enige die wel een beetje klaar is met het RIVM. Héél veel mensen zetten vraagtekens bij de richtlijnen van Jaap van Dissel en co.
  Ik vind het wel prima. Ik geloof wél in de waarde van mondkapjes. En Aboutaleb doet er verstandig aan om in bepaalde gebieden het dragen ervan verplicht te maken. Op die manier kan de economie gewoon doorgaan, hoeven we allemaal niet massaal in lockdown, maar wordt de zorg ook niet overweldigd door te veel zaken.
  DDS

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Mondkapjes, je ademt keer op keer je eigen CO2 in en dat moet dan minder ongezond zijn?
  Dagelijks krijgen we te horen via de media dat we toch echt van het gas af moeten omdat we teveel CO2 uitstoten, maar je eigen CO2 keer op keer inademen is dan weer geen probleem. Een mens stoot per jaar 800KG aan CO2 uit.
  Mensen met COPD hebben een probleem met mondkapjes en worden nog benauwder.

  Anoniem zei

  Ahmed Aboutaleb als expert in mondkapjes? je ademt je eigen afvalstoffen in.
  Na 2uur een mondkapje te hebben gedragen zit er net zoveel bacteriën in als een natte vaatdoek. (lekker ongezond dus)
  Geen medische mondkapjes bieden sowieso geen bescherming en enkel een signaal kun je ook afgeven door iedereen te verplichten om bijvoorbeeld een felgekleurde feesthoed op te laten zetten! Wel zo gezond!!
  Zoals Ahmed Aboutaleb nu bedrijven sluit en over de Nederlandse grondwet heen walst dan gaat hij volledig voor dictatuur.

  Een reactie posten