Landschap Noord-Holland mag van de kortgedingrechter de hekken van Botgat dicht houden voor de ecologen van bungalowparkbouwer

Datum:
 • woensdag 12 augustus 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Terreinbeheerder Landschap Noord-Holland hoeft van de kortgedingrechter in Alkmaar de eigen ecologen van bungalowparkbouwer Droomparken niet voor veldonderzoek toe te laten tot het afgesloten duingebied Botgat bij Groote Keeten.  Namens Landschap Noord-Holland toont Do van Dijck zich ’ontzettend blij’ met de uitspraak van de kortgedingrechter. ,,Dit heeft landelijke gevolgen. Als Droomparken dit had gewonnen, dan hadden allerlei terreinbeheerders in het land dit soort verzoeken ook gekregen.’’
  Het onderzoek heeft te maken met het grote bungalowpark dat Droomparken in de Boskerpolder tussen Groote Keeten en Callantsoog wil bouwen. In totaal moeten er in de historische polder 365 recreatiehuizen komen te staan. Om het park heen wordt nieuwe natuur aangelegd. Aan het plan wordt al jaren gewerkt.
  Door de onduidelijkheid rond de normen voor stikstofuitstoot leek het project te sneuvelen, toen de rechter de milieuvergunning vernietigde. Maar Droomparken zette door en kwam met een nieuw plan. Daarin moet ook duidelijk worden gemaakt hoeveel stikstofuitstoot er zal zijn en welke gevolgen dat heeft voor de natuur in de directe omgeving. Om die nieuwe vergunningaanvraag goed te onderbouwen wil het bedrijf zijn eigen deskundigen de natuur insturen. Dat weigert Landschap Noord-Holland, onder meer vanwege de verstoring van het broedseizoen. Terecht, aldus de kortgedingrechter.
  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Stikstofuitstoot: stel je toch eens voor dat de natuur voor zover daar nog sprake van is want alles is door de mens zo gemaakt, wat vruchtbaarder wordt en dat er andere plantengroei komt.

  Een reactie posten