Gesteggel over logies arbeidsmigranten aan Dorsmolen

Datum:
 • woensdag 12 augustus 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON - WIERINGERWERF ,,Op deze manier is het probleem nooit op te lossen.


  Joost Verhagen 12-8-2020


  Er is iets vergund wat ik helemaal niet heb aangevraagd en daardoor kan ik nooit aan de eisen van de gemeente voldoen.'' 

  Dat zei de uitbater van een arbeidsmigrantencomplex aan de Dorsmolen in Wieringerwerf dinsdagochtend tegen de bestuursrechter in Haarlem. 

  De voormalig architect heeft een langlopend conflict met de gemeente Hollands Kroon over zijn pand aan de Dorsmolen. Daarin werd eerder door de gemeente een dwangsom opgelegd, waarover ook nog steeds een conflict gaande is. 

  Vergunning

  De man stelt namelijk dat de gemeente hem een vergunning heeft verleend om verschillende logies te huisvesten in zijn pand, terwijl hij zelf slechts één woning voor arbeidsmigranten wil die is bestemd voor een groep van uiterlijk acht mensen. De gemeente stelt dat het pand voor een dergelijke invulling niet voldoet aan de brandveiligheidseisen. 

  De Haarlemse bestuursrechter doet uiterlijk binnen zes weken uitspraak in de zaak, maar daarmee is het juridische conflict tussen de architect en de gemeente hoe dan ook nog niet afgelopen. Tijdens de behandeling van de zaak bleek namelijk dat de zienswijze van de eiser mogelijk te laat zou zijn opgestuurd. 

  Per mail 

  Daarnaast zou het via een e-mail direct naar de burgemeester zijn gestuurd, een weg die volgens het college niet open was gesteld voor het indienen van zienswijzen. Maar de architect uit Wieringerwerf betwijfelt dit en zegt dat de website van de gemeente zelf heeft aangegeven dat hij zijn zienswijzen ook per mail mocht versturen. 

  Als de gemeente inderdaad geen zienswijze heeft ontvangen, dan betekent dat de eiser door de bestuursrechter niet ontvankelijk zal worden verklaard. Als de zienswijze wel correct is ingestuurd heeft het college opnieuw een kans daarop te reageren.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten