De zwijgende meerderheid wordt wakker

Datum:
 • zondag 16 augustus 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • De klimaatzwendel brokkelt af. Steeds meer linkse wetenschappers erkennen publiekelijk dat ze hun gebrek aan bewijs tot ‘wetenschap’ hebben verheven om hun klimaatidealisme erdoor te kunnen drammen. Vooral de met het communisme sympathiserende oud-president Obama was hierin toonaangevend. In zijn film Planet of the humans geeft de communistische filmmaker Michael Moore toe hoe de corrupte groene maffia de klimaatzwendel tot een lucratief verdienmodel heeft omgevormd, met die andere linkse multimiljonair Al Gore als voorbeeld.
  Als gevolg van de ‘cancel’-cultuur werd Moores film weliswaar binnen een etmaal uit de roulatie gehaald, maar op internet is deze nog te zien. Nu begint zelfs de ooit gezaghebbende, maar geradicaliseerde New York Times (NYT) in te zien hoe zijn linkse ideologie als een boemerang terugkomt. De Wall Street Journal (WSJ) drukte de NYT met de neus op de feiten. In zijn onderzoek (betaalmuur) naar de explosieve toename van het aantal moorden tijdens de lockdown in de vijftig grootste Amerikaanse steden constateerde de krant dat in de zes meest gewelddadige steden Democraten de leiding hebben. Zoals in Chicago, met een zwarte burgemeester en een gemeenteraad die wil bezuinigen op de politie en meer geld aan het welzijnswerk wil geven.
  Sinds 2019 probeert NYT de Amerikaanse geschiedenis te herschrijven, onder leiding van de zwarte hoofdredacteur Dean Bacquet, een discipel van Obama. Zijn Project 1619, naar het jaar dat de eerste Afrikaanse slaven op Amerikaanse bodem arriveerden, heeft als onbewezen uitgangspunt dat alle maatschappelijke terreinen doordrenkt zijn van racisme en de gevolgen van de slavernij. Dit ondermijnt de filosofie van de Founding Fathers, de oprichters van de Verenigde Staten.
  Vorige maand viel de conservatieve oud-redacteur Bari Weiss ten prooi aan de ‘cancel’-cultuur. Ze nam ontslag bij de NYT nadat ze persoonlijk was aangevallen om haar ideeën; ze werd voor nazi en racist uitgescholden. Volgens Weiss leeft de krant momenteel in voortdurende angst voor het ‘online gepeupel’. Het gaat niet meer om rationele kritiek, maar om ‘afstraffing’ van mensen die er geen extreemlinkse ideeën op nahouden: ‘Er is maar een handjevol mensen nodig die een leugen over jou blijven herhalen – dat je racistisch bent, transfoob en onverdraagzaam – om die leugen tot ‘waarheid’ te maken. Dat is erg gevaarlijk.’
  Vorige maand verscheen in Harpers’s Magazine een open brief die was ondertekend door Bari Weiss en tientallen prominente progressieve schrijvers en wetenschappers, onder wie Margaret Atwood, J.K. Rowling, Steven Pinker, Noam Chomsky en jazz-muzikant Wynton Marsalis. De briefschrijvers keren zich tegen de ‘cancel’-cultuur, het ‘afpakken van iemands broodwinning’ als diegene niet zuiver in de leer is. In Nederland hebben we in deze trant de adverteerdersboycot van vrouwen tegen GeenStijl gehad en de oproep van Arie Boomsma het programma Veronica Inside te boycotten.
  Nogmaals Bari Weiss, over het gevaar dat boven ons hoofd hangt: ‘De ineenstorting van de gematigde krachten in het midden en de tribalisering van ons land.’
  Denk daar nog eens aan als u ziet hoe in ons land de laffe zwendelaars van de klimaatlobby, het pro-EU streven en het jarenlange opengrenzenbeleid plotseling nergens meer verantwoordelijk willen zijn en zich stap voor stap proberen terug te trekken om uw stem niet te verliezen. Laat vooral uw kans niet schieten om ze weg te stemmen in de verkiezingen van 2021.
  Omroep Ongehoord Nederland logo

  0 reacties :

  Een reactie posten