De politie krijgt het druk met aangiftes van fractievoorzitters in de gemeenteraad van Den Helder.

Datum:
 • maandag 3 augustus 2020
 • in
 • Categorie:
 • DEN HELDER - Behoorlijk Bestuur en Gemeentebelangen beschuldigen elkaar van smaad en laster

  Delano Weltevreden 3-8-2020
  De politie krijgt het druk. De fractievoorzitters Nancy List (Gemeentebelangen) en Sylvia Hamerslag (Behoorlijk Bestuur) doen aangifte tegen elkaar wegens smaad en laster.
  List zegt het gehad te hebben met insinuaties van Hamerslag op Facebook: „Zij heeft in de Facebookgroep Helders Belang gezegd dat Carlo Assorgia in feite drie politieke partijen bezit: Stadspartij, Gemeentebelangen en Beter voor Den Helder. Dat hij flink heeft geïnvesteerd in deze partijen en die dus in zijn zak heeft. Die beweringen worden opgepakt door anderen en gaan een eigen leven leiden. Zulke uitspraken zijn een raadslid onwaardig, vindt zij.”

  Zelf bekostigd

  Lijsttrekker Geurt Visser en List hebben in de aanloop naar de verkiezingen van 2018 alles zelf bekostigd, zegt de fractievoorzitter. Van de campagne tot posters, flyers en foto’s. „Daar heb ik de bewijzen van. De bewering dat Assorgia Gemeentebelangen in zijn zak heeft, is dus beneden alle peil. Ik heb mevrouw Hamerslag gevraagd haar woorden in het openbaar terug te nemen en excuses aan te bieden. Daar heeft zij helaas niet op gereageerd. Daarom ben ik genoodzaakt aangifte te doen van smaad en laster.”

  Tijd

  Hamerslag zegt nooit te hebben beweerd dat Assorgia geld in Stadspartij en Gemeentebelangen heeft geïnvesteerd. „Hij heeft er wel tijd in geïnvesteerd. En hij heeft het mogelijk gemaakt dat die partijen in zijn restaurant konden samenkomen om de strategie voor de gemeenteraadsverkiezingen te bepalen.”

  Afspraken

  Volgens Hamerslag kan iedereen zien dat Nancy List bij de fractievergaderingen van BvDH zit. „Om afspraken te maken over de raadsvergadering. Tijdens een vergadering op 14 december versprak zij zich toen het over een motie ging. Ze zei dat zij daar eerst met haar fractievoorzitter over wilde overleggen. Dat corrigeerde zij meteen daarna.”
  De fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur zegt zich geen zorgen te maken om de aangifte. „Ik heb geen woord verkeerd gezegd en heb belangrijker zaken aan mijn hoofd.”

  Presidium

  Zelf gaat zij ook aangifte doen tegen Nancy List, ook wegens smaad en laster, kondigt zij aan. „Mevrouw List heeft achter mijn rug om een brief aan het presidium gestuurd waarin zij zegt dat ik een boot heb liggen in de jachthaven op Willemsoord. Ik zou daarom niet mogen meebeslissen over Willemsoord. Maar ik heb daar helemaal geen boot, die is van mijn partner. Zij stelt mijn integriteit ter discussie.”
  Nancy List moet lachen om de tegenactie van Hamerslag: „Typisch Hamerslag. Er is geen woord van geloven over die boot. Zij zegt zelf dat die boot van haar is. Dat kan ik bewijzen.”

  Strafbaar

  Carlo Assorgia onderneemt zelf geen stappen tegen Hamerslag. „Wat zij zegt is strafbaar, maar ik heb besloten haar niet serieus te nemen. Maar Nancy List is het allemaal zat, dat snap ik. Er zit wel een limiet aan wat je accepteert. Het is allemaal kinderachtig. Als zij bewijzen heeft, moet zij die maar op tafel leggen”

  Wild om zich heen

  De fractievoorzitter van BvDH vindt dat Hamerslag wild om zich heen slaat. Het Wmo Meldpunt dat zij in het leven heeft geroepen vindt hij een goed voorbeeld. „Zij plaatst de ambtenaren die daar elke dag keihard mee bezig zijn in een kwaad daglicht. Je zult maar een gezin hebben en horen dat papa z’n werk niet goed doet. Loop eens een weekje met die ambtenaren mee in plaats van dingen te roepen om aandacht te trekken.”

  Consequenties

  Ook de Stadspartij ergert zich aan de fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur, maar verbindt geen consequenties aan de suggestie dat Assorgia de Stadspartij in zijn zak heeft. Fractievoorzitter Harrie van Dongen: „Mevrouw Hamerslag roept van alles over anderen. Ik raad haar aan om een gewoon haar werk te doen.”

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Hebben ze daar in Den Helder niets anders te doen dan met elkaar bekvechten?
  Het begint daar steeds meer op een kleuterschool te lijken.

  Een reactie posten