De Berlijnse massademonstratie is het waarschuwingssignaal van een keerpunt in de geschiedenis

Datum:
 • maandag 10 augustus 2020
 • in
 • Categorie:
 • De druk op de zelfbenoemde Berlijnse politieke elite neemt enorm toe.  De Berlijnse massademonstratie is het waarschuwingssignaal van een keerpunt in de geschiedenis


  Screenshot_139
  (Door: Stefan Schubert – Vertaling: E.J. Bron)
  De druk op de zelfbenoemde Berlijnse politieke elite neemt enorm toe
  De politieke en mediale elites bevinden zich sinds 1 augustus 2020 in de paniekmodus. Inmiddels geloven namelijk miljoenen kiezers en belastingbetalers in Duitsland niet meer in de angststrategie “Corona”. Het politieke Berlijn wacht niet alleen een hete herfst, maar een politieke aardbeving. De schrijver sprak met een hoge Berlijnse politiefunctionaris, die de demonstratie de hele dag als waarnemer begeleidde. Hieronder een exclusief ooggetuigenverslag uit Berlijn.
  PI News (2)
  “Wat mij betreft markeert de 1e augustus het begin van het verzet van het volk tegen een politiek, die gericht is tegen de eigen bevolking.”
  Deze woorden koos een hoge Berlijnse politiefunctionaris tegenover de auteur. Hij was samen met een andere politieman – privé – ter plaatse om zichzelf een beeld te vormen van de grote demonstratie. Omdat er inmiddels een regelrechte mediaoorlog over het aantal demonstranten is ontbrand, was dit gesprek heel informatief voor mij, omdat ik de politiefunctionaris als een uitermate serieuze en zich altijd aan de feiten houdende politieman ken.
  Hij sprak van 15.000-20.000 demonstranten, die zich alleen al vanaf het vroege begin hadden aangesloten.
  Hij heeft de hele demonstratie voorbij zien komen, zodat dit aantal wat mij betreft als correct te beschouwen is. Onmiddellijk na de demonstratie sloot de politie de grote en andere toegangswegen naar de plek van de manifestatie af, maar “er kwam geen einde aan de mensenmassa´s, zodat die uitweken naar de Berlijnse Tiergarten, die bijna helemaal gevuld werd met demonstratiedeelnemers”, aldus de politieman verder. De grootte van het park is 210 hectare (2,1 km²). Bovendien nam hij een constant komen en gaan waar, demonstratiegroepen die even iets gingen eten of drinken in nabijgelegen restaurants of de manifestatie ook gebruikten om een foto te maken van bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor of de Rijksdag. “In het hele centrumgebied van Berlijn trof je prima gemutste demonstratiegroepen aan”, aldus de politieman. De met grote acties en leidende taken vertrouwde politieman schat het totaal aantal demonstranten op 250.000-400.000 burgers – “op z´n minst”, zoals hij zijn aantal becommentarieerde.
  Toen ik hem vroeg naar de personele samenstelling van de demonstratie, die immers door de politiek en de media belasterd werd als “Covidioten”, “extremisten”, “esoterici” en “samenzweringstheoretici”, werd hij heel kalm en sprak daarna weloverwogen verder. “Weet u, meneer Schubert, er was een fantastisch burgerlijk publiek. Op deze dag heeft zich in de beste zin van het woord het volk verzameld om zich tegen de regering te verzetten.” Hier werd de politieman bijna sentimenteel, sprak van een aangrijpende gebeurtenis en een gemeenschappelijke spirit, die door de hoofdstad waaide. Hij zou vele gesprekken gevoerd hebben, wildvreemde mensen hebben gezien die elkaar omarmden om zodoende hun gevoelens tot uitdrukking te brengen. Hij sprak van talrijke “kippenvel”momenten.
  Datgene dat de media er daarna van proberen te maken, is een “schandaal, dat ik tot nu toe alleen een dictatuur heb toevertrouwd. U zit dus precies goed met uw nieuwe boek”, sloot de hoge politiefunctionaris zijn verslag af. En inderdaad is dit een feedback, die ik sinds de publicatie van mijn nieuwe boek enkele dagen geleden van veel kanten te horen krijg. “Pas op, dictatuur! Hoe in de schaduw van de coronacrisis, de klimaathysterie, de EU en Hate Speech een totalitaire staat opgebouwd wordt” luidt de titel, die in deze tijd elke dag opnieuw zijn gerechtvaardigheid bewijst.
  1989 in de herhaling! Honderdduizenden demonstranten worden belasterd
  Hoe zullen de tot 400.000 demonstratiedeelnemers zich wel niet voelen met het oog op de leugen van “20.000 idioten”, die daar zogenaamd bij elkaar gekomen zouden zijn? Hoe zullen ze nu over het politieke Berlijn, de Duitse regering en hun politieke arm, de mainstream media, denken?
  En hoe dom is ook de belasteringcampagne van de machtigen in het land om koppig aan dit leugenachtige verhaal vast te houden, hoewel honderdduizenden aanwezigen deze leugen onmiddellijk als zodanig herkennen. Het is een simpele rekensom hoeveel mensen er door de 400.000 aanwezigen in Berlijn rechtstreeks en persoonlijk bereikt worden: de eigen familie, de naaste vriendenkring, de buren plus de collega´s, evenals de kennissen via de sociale netwerken. Daarbij nog alternatieve media, publicisten, bloggers en YouTubers met elk meer dan tienduizenden volgers. 2 miljoen? 5, 8 of 10 miljoen?
  Bovendien kunnen deze mensen zeker politiek geïnteresseerd genoemd worden, die zich actief uitlaten en anders ook betrokken hun stem verheffen.
  De grote demonstratie van de 1e augustus zou zodoende een waarschuwingssignaal van een keerpunt in de geschiedenis kunnen zijn. Enerzijds vanwege het organisatorisch succes van deze massademonstratie, waarvan de deelnemers geen door de staat, partijen, kerken of vakbonden gestuurde beroepsdemonstranten zijn, maar, zoals beschreven, uit het midden van de bevolking komen en hun komst zelf georganiseerd en betaald hebben. Bovendien was er ook geen gratis concert met een tiental bands voor de demonstratie nodig, maar simpelweg een politieke boodschap, waarvan de deelnemers worden verenigd door een fundamentele ontevredenheid met de Duitse regering. De tweede versterker is het perfide gedrag van de mainstream na de vreedzame en door de grondwet beschermde demonstratie.
  Zo panisch en gewetenloos handelt alleen maar een systeem dat aangedreven wordt door pure angst voor het eigen machtsverlies. De protesten van de gele hesjes in Frankrijk zijn voor de Berlijnse elites vast en zeker een dringende waarschuwing hoe snel zo´n burgerprotest groter kan worden nu het niet meer gaat om bureaulaatjes zoals links en rechts, maar om een fundamentele verandering in het land. Duitsland wacht – eindelijk – een hete herfst, of zoals een hoge politiefunctionaris het formuleerde: “Wat mij betreft markeert de 1e augustus het begin van het verzet van het volk tegen een politiek, die gericht is tegen de eigen bevolking.”
  Bron:
  www.pi-news.net
  Door: Stefan Schubert
  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron(www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten