Ze geven het ein-de-lijk toe: windmolens verantwoordelijk voor een GENOCIDE op vogels

Datum:
 • donderdag 9 juli 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Uit ‘nieuw onderzoek’ blijkt dat windmolens “gevaarlijker” zijn voor vogelpopulaties dan gedacht. Sterker nog, bij sommige vogelsoorten kun je over genocide spreken. 
  Michael van der Galien 9-7-2020


  Omroep Flevoland bericht dat uit onderzoek van Wageningen University & Research is gekomen dat windmolens veel gevaarlijker zijn voor vogelpopulaties dan “gedacht.” “De onderzoekers,” aldus de omroep, “zeggen dat de gevolgen van vogelsterfte door aanvaringen met wieken worden onderschat.”
  Femke Marije
  @FemkeMarijeW
  Sommige vogelsoorten kunnen in 10 jaar tijd 20% van de populatie verliezen ten gevolge van sterfte door windmolens.
  Onthoud het goed, anders krijgen gegarandeerd de boeren de schuld.

  _________________________
  Bij de bouw van windmolenparken wordt er zogenaamd gekeken naar de effecten op vogelpopulaties. Daarbij wordt een “norm” vastgesteld, wat inhoudt: een “aanvaardbare sterfte.” De laagste norm? 1 procent. Maar wat blijkt? Een sterfte van 1 procent heeft een veel grotere impact dan dacht. “Het kan bij sommige vogelsoorten leiden tot een afname van meer dan 20 procent van de totale populatie in 10 jaar tijd.
  Met name grutoo’s, zeearenden, bruine kiekendieven, visdieven, ooievaars en lepelaars zijn het haasje. En dan hebben we het nog niet eens gehad over vogelsoorten die kort leven. Zoals de spreeuw. Ook zij zijn extra gevoelig voor sterfte in de populatie door windmolenparken.
  Nu is het aparte dat critici al jaren roepen dat windmolenparken desastreus zijn voor meerdere vogelsoorten; dat de wieken een enorme ravage kunnen aanrichten. Steeds weer werden die critici weggelachen door het media- én het partijkartel… en dan met name door figuren en partijen die zich “groen” noemen.
  DDS

  2 reacties :

  P..d.Munnik zei

  Misschien leesvoer voor Jan Eichhorn van Groen Links?
  Toen ik hem enkele weten geleden opmerkzaam maakt op het feit dat windmolens vogelslachters zijn ontkende hij dat glashard en ik moest dan maar met bewijzen komen. Welnu, beste mijnheer Eichhorn, is dit artikel voldoende om mijn gelijk aan te tonen? We hebben het dan nog niet eens over de talrijke insecten en natuurlijk zeezoogdieren die het loodje leggen vanwege de verstoring van hun natuurlijke echo door het donderende geraas onder water van die moordenaars.

  Anoniem zei

  Geloofswaanzinnigen zullen altijd vast blijven houden aan een geloof, om het even welk geloof. In dit geval zal GL nooit toegeven dat de partij helemaal fout zit, al kom je met een bijbel vol feiten, ze zeggen gewoon dat het niet waar is. Het is vergeefse moeite om met dergelijke lieden een discussie te starten, helaas bepalen ze voor een groot deel het beleid in Nederland en of het nu wel of niet desastreus kan zijn voor mens, dier en natuur, het zal ze een zorg zijn.

  Een reactie posten