Jonge boeren en LTO keren minister rug toe

Datum:
 • zaterdag 25 juli 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HAAG - De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) staken het gesprek met het ministerie van Landbouw over de veevoermaatregelen.


  24-7-2020


  Volgens de twee partijen is verder praten zinloos ,,zolang het alternatieve plan van de sector als ’onuitvoerbaar’ wordt bestempeld én er geen doorrekening van het Planbureau voor de Leefomgeving is.” 

  Minister Carola Schouten van Landbouw wil dat boeren minder eiwit aan het voer voor het vee toevoegen om de stikstofuitstoot te verminderen. 

  Maar volgens de boeren is dit slecht voor hun dieren. Wim Bens (waarnemend voorzitter van LTO Nederland) en André Arfman (voorzitter van het NAJK) hebben een brief gestuurd aan de fractievoorzitters en landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer. 

  In de brief aan het parlement wijzen ze erop dat het mislukken van de gesprekken tot de conclusie leidt dat een voermaatregel voor vier maanden niet gaat werken. 

  „Het laatste restje goodwill in de sector verder verspelen, enkel en alleen voor een papieren juridische werkelijkheid van vier maanden, is zeer onverstandig. De minister heeft bovendien voldoende alternatieven.”

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten