Gemeente wacht op voorstel van Scholte

Datum:
 • maandag 27 juli 2020
 • in
 • Categorie:
 • Den Helder - Burgemeester en wethouders van Den Helder willen niet inhoudelijk reageren op het dreigement van Rob Scholte dat hij overweegt beslag te leggen op de gemeentelijke bankrekeningen.


  Delano Weltevreden 27-7-2020


  Scholte moet, op basis van een uitspraak van de kantonrechter, zo’n half miljoen euro aan de gemeente betalen. Zijn kunst is opgeslagen. De opslagkosten van een kleine tienduizend euro per maand, komen elke maand bovenop het openstaande bedrag. 

  De uitspraak dateert van september vorig jaar. Het is de gemeente de afgelopen maanden niet gelukt om de schuld te innen. Nu wil de gemeente af van de maandelijkse opslagkosten. 

  Aan de kunstenaar is gevraagd uiterlijk 24 augustus aan te geven hoe hij de schuld gaat betalen. In het uiterste geval wil de gemeente de in beslag genomen kunstwerken verkopen. 

  Dat zou niet slim zijn, zegt Scholte. Hij is tegen de uitspraak van de kantonrechter in beroep gegaan. De kunstenaar heeft een claim van 1.7 miljoen euro bij de gemeente neergelegd. 

  Om betaling van zijn claim van 1,7 miljoen euro veilig te stellen, dreigt Rob Scholte beslag te leggen op de gemeentelijke bankrekeningen. 

  Het college wacht het voorstel van Scholte over de betaling van de openstaande schuld af.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten