Feiten over Covid-19

Datum:
 • donderdag 30 juli 2020
 • in
 • Categorie:
 • Feiten over Covid-19 om de lezer in staat te stellen zelf tot een realistische inschatting van de risico’s te komen.  Feiten over Covid-19

  Screenshot - 2020-07-30T114519.241
  Feiten over Covid-19 om de lezer in staat te stellen zelf tot een realistische inschatting van de risico’s te komen. De feiten zijn door deskundigen uit verschillende disciplines bijeengebracht en volledig van referenties en links voorzien.
  “De enige manier om de pest te bestrijden is eerlijkheid.” Albert Camus (1947)
  Overzicht
  1. Volgens de laatste immunologische en serologische studies is de letaliteit van Covid-19 (IFR) in totaal ongeveer 0,1%en ligt dus in de orde van grootte van een hevige griepgolf (influenza).
  2. In landen als de VS, Groot-Brittannië en ook Zweden (zonder lockdown) ligt de mortaliteit sinds het begin van dit jaar in het bereik van een hevige griepepidemie; in landen als Duitsland en Zwitserland liggen de sterftecijfers in het bereik van een milde griepepidemie.
  3. Het overlijdensrisico voor mensen op schoolgaande en werkende leeftijd – zelfs in de hotspots dezer aarde – is ongeveer hetzelfde als het risico van een dodelijk ongeval tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer. Het risico werd aanvankelijk overschat omdat mensen met milde of géén symptomen niet werden meegeteld.
  Lees verder>>>(h/t “droevige mof”)


  0 reacties :

  Een reactie posten