Den Helder wil geld zien van Rob Scholte. Zijn in beslag genomen kunstcollectie wordt mogelijk verkocht

Datum:
 • vrijdag 10 juli 2020
 • in
 • Categorie:
 • Als kunstenaar Rob Scholte zijn schuld aan de gemeente Den Helder niet inlost, wordt zijn kunstcollectie verkocht. Dat heeft de gemeente de kunstenaar gemeld.  In april 2018 is het Rob Scholte Museum bij het treinstation in het stadscentrum ontruimd. De kunstcollectie is daarbij in beslag genomen en op een speciale plek opgeslagen. Scholte heeft een schuld van zo’n vijf ton aan de gemeente Den Helder. Hij heeft geen geld om die schuld te betalen.

  Elke maand

  Ook zijn advocaat kan hij niet betalen. Die heeft ook beslag gelegd op een deel van de kunstcollectie. Voor de opslag van de kunstcollectie betaalt de gemeente Den Helder elke maand een kleine 10.000 euro. Daardoor loopt de schuld flink op. De gemeente acht dat onwenselijk en wil een streep zetten onder deze zaak.

  Oplossing

  Burgemeester en wethouders overwegen de kunst te (laten) verkopen. Rob Scholte is gevraagd zelf met een oplossing te komen. Dat voorstel moet er uiterlijk 24 augustus zijn, schrijft het college aan de gemeenteraad. Na het zomerreces wordt de knoop doorgehakt.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten